MAREV ANKARA YATIRIMCILARI DİKA İLE BULUŞTURACAK

Hükümet tarafından hazırlanan Cazibe Merkezleri Programının ön talep başvuruları başladı.Ankara Mardin Kültür Eviinde DİKA uzmanları tarafından 20 ocak Cuma Günü saat 14.30`da bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

16.01.2017 14:35:15 0
MAREV ANKARA YATIRIMCILARI DİKA İLE BULUŞTURACAK

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan ve yatırımcılara çeşitli alanlarda ve sektörlerde uzun vadeli destekler sağlanacak olan Cazibe Merkezleri Programının ön talep başvuruları başladı.Ankara Mardin Kültür Eviinde DİKA uzmanları tarafından 20 ocak Cuma Günü saat 14.30'da bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

 

Mardin ilinin de program kapsamında yer aldığı Cazibe Merkezleri Programı ile yatırımcılara yatırım yeri tahsisi, anahtar teslim fabrika binası yapımı, yatırım ve işletme kredisi desteği, çağrı merkezi yatırım desteği gibi cazip destekler sağlanan programa ilişkin ,Ankara  MAREV Kültür Evin'de düzenlenecek porogramda Dicle Kalkınma Ajansı Uzmanları tarafından bilgilendirme toplantısına Ankara ikamet eden Mardinlilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

 

Yatırım ve destek hamlesi projesine göre 12 milyon 6 yüz bin vatandaşın yaşadığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri, 5 bölge olarak ele alınacak ve bu bölgelerde 8 cazibe merkezi bulunacaktır. Paketin 2016 yılının ilk 7 ayındaki teşvik istatistiklerine göre 6. bölgede 50 oranında düşen teşvik belgesi ve buna bağlı olarak 35 oranında düşen yatırımlara ilişkin farkı kapatarak ihracat kayıplarını telafi etmesi bekleniyor.

 

DİKA TRC3 Bölgesi dışında yaşayan işadamlarının bölgeye yatırım yapmalarını teşvik etmek amacıyla Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı hakkında DİKA yetkilisi sunum yapacak. DİKA sorumluluğu alanında bulunan bölgeye yatırım yapmak isteyen girişimler için “Anahtar teslim fabrika, fabrika taşıma ve mevcut yatırımlar için yatırım ve işletme kredisi” gibi imkanlar anlatılacak. Bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü yardımın sunulacağını belirten DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Yatırımlar toprağa dikilen bir ağaca benzer. Zamanla olgunlaştığında hem gölgesinden hem de meyvesinden faydalanırız. Biz yatırımcılarımızdan bölgemize yatırım tohumlarını ekmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için devletin sağladığı desteklerden yararlanmaları için kendilerine her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” dedi.


Üçüncü bölge, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin olmak üzere üç cazibe merkezinden oluşuyor. Üçüncü bölgeye bağlı iller Batman, Siirt ve Şırnaktır. Bu bölgede imalat sanayii yatırımlarına ağırlık verilecektir. Her bir bölgenin, belirli bir alanda uzmanlaşmasının sağlanması, bu bölgelerin rekabet gücünü yükseltecek, bölgeler arası gelişmişlik farkının güdümlü bir anlayışla kapatılması amaçlanıyor.


Yatırım teşvikleri açısından altıncı bölgede yer alan TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) Cazibe Merkezleri Programı ile özellikle imalat sanayi açısından tüm dünyada en cazip olanakların sunulduğu yatırım ortamı koşullarına sahip hale geldi. Yatırımın en başından başlamak suretiyle fizibilitesinden, arazi teminine, bina inşaatından, makine ekipman alımına ve işletme kredisine kadar bütün aşamalarda teknik ve mali imkanların en üst düzeyde sunulacağı, hatta belli yatırım kalemlerinde kamu alım garantisinin sağlanmasıyla pazar koşullarının da önemli ölçüde iyileştirildiği bir program hayata geçirilecektir. Böylece beş ana sorun olarak belirlenen işsizlik, az gelişmişlik, düşük ihracat, yüksek göç oranı ve mülteci sorunlarının çözülmesi hedeflenen programa ilgi  artarak sürüyor.


Ankara  MAREV Mardin Kültür Evinde 20 ocak Cuma Günü Gerçekleştirilecek  bilgilendirme programının ardından   “Cazibe Merkezleri Programı” ile ilgili katılımcıların merak ettikleri soruların  da yanıtlanacağı öğrenildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90