MAREV`İN MANEVİ BABASI BEDİİ ENSARİ VEFAT ETTİ

Gündem 9.03.2014 22:35:11 0
MAREV`İN MANEVİ BABASI BEDİİ ENSARİ VEFAT ETTİ

MAREV Kurucu Üyesi ve Avukat Bedii Ensai İsatnbul’da Vefat Etti.Ensari Marev kurucu üyeliğinin yanısıra Marbaş Menkul Değerler  Yönetim Kurulu Başkanlığı, Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, İMKB Disiplin Komitesi Başkanlığı, Finans Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği, Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sektör temsilciliği gibi birçok önemli görevlerde bulundu.

Bedii Ensari, 1960`ta A.Ü Hukuk Fakültesinden mezun olup; hakimlik, avukatlık yaptıktan sonra uzun zaman reel sektörde inşaat sanayiinde, çimento sanayiinde, döküm sanayiinde kademe yöneticiliği yaptı.

Bu arada Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanı Bedii Ensari`nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Borsa İstanbul’dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen isimlerinden biri olan, bir dönem Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sektör Temsilciliği görevini de icra eden, Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanı Bedii Ensari`nin vefat ettiği belirtildi.

Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanı Sayın Av. Bedii Ensari`nin vefatına dair Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr M. İbrahim Turhan`nın taziye Mesajı yayımladı.Turhan Mesajında şunları söyledi:

``Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen isimlerinden biri olan, bir dönem Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sektör Temsilciliği görevini de icra eden, Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanı Sayın Av. Bedii Ensari, Hakk`ın rahmetine kavuşmuştur. 

Merhum Ensari; bugüne kadar herkes için bilgi birikimiyle bir duayen, gösterdiği yol ile bir ağabey olmuştur. Özellikle işine duyduğu saygı ve sevgi, merhum Ensari’yi her zaman için sektörümüzün ahlaki bir değeri olarak hatırlamamızı sağlayacaktır. 

Borsa İstanbul çatısı altında faal görev aldığı dönemde de katkılarını esirgemeyen değerli dost ve ağabeyimiz merhum Bedii Ensari’ye Borsa İstanbul olarak Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dilerim. ``Denildi.

 

BEDİİ ENSARİ KİMDİR?

Bedii Ensari, 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hakimlik, Avukatlık yaptıktan sonra uzun zaman reel sektörde inşaat sanayiinde, çimento sanayiinde, döküm sanayiinde kademe yöneticiliği yaptı.

Sermaye piyasalarının duayen ismi Bedii Ensari;
* Marbaş Menkul Değerlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı,
* Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı,
* İMKB Disiplin Komitesi Başkanlığı,
* Finans Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği,
* Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği,
* TOBB Sektör temsilciliği gibi birçok görevlerde bulundu.


ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor