MARİDER`den kitap kampanyası

Marider (Mardin ve ilçeleri eğitim,kültür ,dayanışma ve yardımlaşma derneği) Derneği Gençlik kurulu çalışmaları kapsamında ?BİZ ALALIM ÇOCUKLARIMIZ OKUSUN? kitap kampanyası başlattı.

Mardin 10.01.2018 20:37:36 0
MARİDER`den  kitap kampanyası

Marider (Mardin ve ilçeleri eğitim,kültür ,dayanışma ve yardımlaşma derneği) Derneği Gençlik kurulu  çalışmaları kapsamında “BİZ ALALIM ÇOCUKLARIMIZ OKUSUN” kitap kampanyası  başlattı.

 

Başlatılan Kitap Kampanyası ile ilgili  MARİDER Derneği Yönetimi  şu bilgileri verdi;

 

''Sayın basın mensupları değerli hemşerilerimiz bizler yani Marider (Mardin ve ilçeleri eğitim,kültür ,dayanışma ve yardımlaşma derneği) Derneği Mersinde Yaşayan Mardinli insanların bir arada yaşama ve ortak hemşerilik duyguları ile Mardin’in diller ve Dinler kenti olma hoşgörü ve kardeşlik duygusunu Mersinde de hakim kurma duygusu ile 1999 yılında kurulmuş bir derneğiz .28.10 2017 tarihinde yapılan genel kurulda üyelerin oybirliği ile yönetim yeniden oluştu. 25 kişilik yönetim kurulu üyemiz ile Derneğimizin hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni yönetimin görevi devralması ile birlikte Sulh Komisyonu, Vakıf kurma Komisyonu, gençlik kurulu, kadın kolları Mali işler Komisyonu gibi alt komisyonlarımız oluşturuldu. Yönetim kurulu hedeflerimizin temelini Mersinde Mardin vakfını kurmak, sosyal tesis alanları açarak Mardin’in tarihi mimarisine uygun bir mardin evi yapmak, Tesis içinde taziye, eğitim ve kültür mirasımıza uygun alanlar inşa etmek, ticari işletmeler açarak halkımızın ihtiyaçlarına uygun sosyal yardımlaşma ve kültürel dayanışmaya temel oluşturacak projeler üretmektir.
 
Gençlik kurulu  çalışmaları kapsamında “BİZ ALALIM ÇOCUKLARIMIZ OKUSUN” kitap kampanyası ilk sosyal projemizdir. Doğup büyüdüğümüz topraklara olan vefa borcumuzun bir ürünü olarak Mardinli çocuklarımıza adanmıştır. Yaklaşık 1.5 aylık süren kitap kampanyamıza Gençlik kurulumuzun değerli üyeleri, Mersinde yaşayan değerli hemşerilerimiz, işadamlarımız, ticari işletmelerimiz, firmalarımız, Resmî kurum ve kuruluşlar ve dernek üyelerimizin değerli yönetim kurulu üye  arkadaşlarımızın katkıları ile Yaklaşık 20.000 kitap topladık. Kampanyamız sürecinde Katkı sağlayan değerli bulup destekleyen herkese Şükran’larımızı sunarız.
 
“BİZ ALALIM ÇOCUKLARIMIZ OKUSUN” kitap kampanyamız 7-14 yaş ilköğretim çağında ki çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflemekteyiz. Kitaplarımızın tamamı milli eğitim müfredatına uygun olup MARDİN İL MİLİEĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ nün tertiplediği program dahilinde Artuklu merkez ilçe dahil toplamda 10 ilçemizde okuyan taşımalı eğitim ve taşra merkezlerinde ki ilköğretim okullarına dağıtılacaktır.
 
Kampanyamıza destek sağlayan siz değerli basın mensuplarına, destek veren Mardin mili eğitim müdürlüğüne ve katkı sağlayan hayırsever hemşerilerimize halkımıza, gençlik kurulumuz ve Derneğimiz adına tekrar teşekkür ederiz''Denildi.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04