Geleneksel cumartesi buluşmalarında, pandeminin inovasyona etkisi ve dijitalleşme konuları masaya yatırıldı
Mardinli İş Adamları Derneği, geleneksel cumartesi toplantıları kapsamında Tatko 1927 Holding Ortağı Vedat Özçelik’i ağırladı. Toplantının açılışında konuşan MARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, dijital inovasyona dikkat çekerken, Vedat Özçelik de inovasyon, dijitalleşme ve insan kaynağına yaptığı yatırımlardan edindiği tecrübeleri aktardı.
Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ), geleneksel cumartesi toplantıları kapsamında Mardinli girişimci ve Tatko 1927 Holding ortağı Vedat Özçelik’i ağırladı. Pandemi nedeniyle ara verilen ve geçtiğimiz cumartesi dernek merkezinde düzenlenen toplantının açılış konuşması MARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş tarafından gerçekleştirildi. Akkuş, konuşmasında Covid-19’un getirdiği düzen sonrasında tüm dünyada gerek endüstriyel alanda gerekse tüketici taleplerinde büyük değişiklikler meydana geldiğine dikkat çekti.
Riskleri aşmanın yolu inovasyondan geçiyor
Her alanda köklü değişimlerin oluştuğunu belirten Akkuş, 10 yıllık dijital inovasyonun üç ay gibi kısa bir süreye sığmasıyla e-ticaretten bankacılığa, uzaktan çalışmadan eğitime kadar geniş bir yelpazede yeni eğilimlerin ortaya çıktığını söyledi. Akkuş “2025 yılına gelindiğinde B2B ticaretin yüzde 80’inin dijital etkileşimle gerçekleşecek. Bundan böyle şirketler eski iş yapma biçimleriyle yola devam edemeyecek” dedi. Salgınla birlikte hammaddeye erişim sorunu ile enerji ve navlun fiyatlarındaki yükselişlerin küresel tedarik zincirlerinde oluşturduğu risklere dikkat çeken Abdülkadir Akkuş, bu riskleri aşmanın ancak güçlü bir inovasyonla mümkün olduğunu belirtti. Akkuş “Peki biz ticari faaliyetlerimizi mevcut iş yapma usullerimizle sürdürebilecek miyiz? Kendimize bugün, cesurca bu soruyu sormamız ve kendi inovasyonumuzu hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.
Dijitalleşme ve insana yatırımın önemi
Toplantıda konuşan Mardinli girişimci Vedat Özçelik ise Mardin Kızıltepe’de bir tesadüf sonucu İngilizce öğrenmeye niyetlenmesiyle başlayan ve Türkiye lastik pazarının en büyük
oyuncularından olan Tatko’nun kuruluşuna kadar giden başarı öyküsünü MARİŞ üyeleriyle paylaştı. Son yıllarda özellikle lastik sektöründe inovasyon, dijitalleşme ve insan kaynağına yaptığı yatırımlardan edindiği tecrübeleri aktaran Özçelik, girişimcilik serüveni boyunca memleketi Mardin’le bağının hiç kopmadığını belirtti. Özçelik, Mardin MovaPark AVM ve Airport Otel’in de kısa sürede Mardin’in sosyal ve ticari hayatında merkezi bir konuma yerleştiğine vurgu yaptı.
Toplantıda Mardin’de gençleri merkezine alan dijital bir eko-sistem kurulması yönünde iş birliği kararı da alındı.
ARTUKLU HABER AJANSI