MARSU;``ALYAPI SORUNA KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇABA HARCIYORUZ``

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU),Mardin`in Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte, altyapı sorunlarının önüne geçilebilmesi için gereken çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Mardin 16.06.2016 10:46:09 0
MARSU;``ALYAPI SORUNA KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇABA HARCIYORUZ``

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU),Mardin'in Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte, altyapı sorunlarının önüne geçilebilmesi için gereken çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Marsu Genel Müdürlüğü Atıksu Daire Başkanı Hasan Sertkaya,yıllardan beri hizmet almamış yerleşim yerlerinde biriken altyapı sorunlarına kalıcı bir şekilde çözüm üretmek ve vatandaşların  ihtiyaçları doğrultusunda cevap olabilmek için yetersiz ekipman ve personele rağmen büyük bir emek sarf ettiklerini belirtti.
Sertkaya: Mardin ilimizin Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte, hizmet almamış yerleşim alanlarında birikmiş altyapı sorunlarının kalıcı bir şekilde çözümlemek için kurum olarak gerekli çalışmaları yürütüyoruz

 Büyükşehir Belediyesinin kurulmasıyla birlikte il sınırları içerisinde aktif olan doğru dürüst çalışan çok az hizmet aracı vardı. Şimdi ise yeni aldığımız hizmet araçları ile birlikte merkez ve ilçelerde hizmet vermektedirler.Kanal arızalarına daha hızlı ve yerinde mudahale edebilmek için var gücümüzle çalışmaktayız.Özellikle kanalizasyon konusunda baş gösteren tıkanma sorunlarının önüne geçilebilmesi için kanalizasyon şebekelerine yabancı cisimleri atılmaması konusunda vatandaşlardan  rica ediyoruz.. Ayrıca IPA kapsamında ki yapılan projelerle Artuklu ilçemizde ki kanalizasyon sorunlarını en aza indirmiş olacağız.İl genelinde arıza bakım ve onarım çalışmalarının yanında imkanlarımız çerçevesinde 84.514 metre çeşitli ebat ve çaplarda borular döşedik. Mardinlilere  daha keliteli ve yerinde bir hizmet için gücümüz oranında çalışmalarımıza devam edeceğiz.'' dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88