MARSU`DAN ÜCRETSİZ SU MÜJDESİ KAFALARI KARIŞTIRDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Mardin genelinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara 20 tona kadar ücretsiz su verecek.

Mardin 29.02.2016 11:44:34 0
MARSU`DAN ÜCRETSİZ SU MÜJDESİ KAFALARI KARIŞTIRDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Mardin genelinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara 20 tona kadar ücretsiz su verecek.

Marsu Genel Müdürlüğü Türkiye'de bir ilke imza atarak Mardin genelinde olmak üzere  maddi sıkıntısı çeken vatandaşlara  20 tona kadar suyun ücretsiz olacağını duyurdu.Marsu Genel Müdür Yardımcısı Necmettin Kabul, ''Türkiye'de en ucuz su tüketim bedelini ödeyen illerden birisi Mardin'dir. Artuklu, Kızıltepe, Midyat ve Yeşilli ilçelerimizde suyun m3 fiyatı KDV, ÇTV herşey dahil 2.48 TL'dir. Dargeçit, Derik, Mazıdağı, Nusaybin, Ömerli ve Savur ilçelerimizde Su, Atıksu, KDV, ÇTV  dahil vatandaşın  ödeyeceği olan su bedeli 2.03 TL'dir.İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Gaziantep, Trabzon,Antalya, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Van ve benzeri Türkiye'deki Büyükşehir Belediyelerinin su tüketim bedeli ile karşılaştırğımız zaman en ucuz suyun belediyemizce sağlandığı görülmektedir.Ayrıca dar gelirli vatandaşlar'dan 20 tona  kadar su tüketim bedeli alınmayacaktır. Burda amaçlanan şey vatandaşların  yaşam zorlukları, maddi sıkıntılarını kısmen de olsa yanıt olmaya çalışmaktır.Bu uygulama Türkiye''de bir ilktir.Marsu olarak vatandaşlara hem ucuz ve ücretsiz su kullanmalarını sağlamak hem de su kayıp ve kaçaklarını önlemek ve herkesin bu konuda abone olması için büyük bir azimle çalışmalarımızı devam etmekteyiz'.açıklamasında bulundu

Ancak Marsu Tarafından açıklanan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara  20 Tona kadar ücretsiz su verileceği yönünde açıklamanın detaylı yapılmaması ve koşullarının açıkça belirtilmemesi vatandaşların kafasını karıştırdı.

  20 Tona kadar Bedava verilecek vatandaşların Gelir düzeyi hakkında Marsu'dan detaylı  açıklama bekleyen Mardinli vatandaşlar.Bedava su dağıtım koşullarının açıkça belirtilmesi  gerektiği yönünde görüş belirtiyorlar.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04