MARSU, İçmesuyu Abone ve Sayaç Takma Çalışmalarını Hızlandırdı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), kent genelinde, vatandaşların yerleşim alanlarında içmesuyu hizmetinin kesintisiz bir şekilde yürütülebilmesi için abonelik çalışmalarını hızlandırdı

Mardin 23.12.2020 13:27:00 0
MARSU, İçmesuyu Abone ve Sayaç Takma Çalışmalarını Hızlandırdı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), kent genelinde, vatandaşların yerleşim alanlarında içmesuyu hizmetinin kesintisiz bir şekilde yürütülebilmesi için abonelik çalışmalarını hızlandırdı. Son olarak Dargeçit ilçesi Bağözü Mahalle sakinleri kendi imkanları ile içmesuyu sayaçlarını takarak abone oldular.

MARSU, 2560 sayılı yasa ile kendisine verilen görevler çerçevesinde su ve çevre yatırımlarını gelirleriyle yerine getirmektedir. Bu kapsamda içmesuyu ve atıksu hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından su aboneliklerinin yapılması kanuni bir zorunluluktur. 

MARSU, kent genelinde hizmet alanı içerisinde bulunan başta içmesuyu olmayan ve içmesuyu sıkıntısı çeken yerleşim alanlarında içmesuyu hizmetinin kesintisiz bir şekilde yürütülmesi adına abone ve sayaç takma çalışmalarını hızlandırdı.

Yeni abone ve sayaç takılması; suyun tedariki, suyun kayıt altına alınması ve israfın önlenmesi gibi nedenlerden dolayı hayati önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, Dargeçit İlçesine bağlı Bağözü Mahalle muhtarı Mehmet Mustafa Doğan’ın da katkılarıyla 57 hane kendi imkanlarıyla içmesuyu sayaçlarını takarak abone olma bahtiyarlığına nail oldular.

MARSU’ya bağlı ekiplerin alanda yapmış olduğu yoğun çalışmalar neticesinde son 6 ayda 6 bin 715 abone gerçekleştirdi. Hizmetlerin devamlılığı ve yeni projelerin ivedilik hayata geçmesi açısından yapılan aboneler büyük önem arz etmektedir. Kent genelinde abone yapma ve su sayacı takma çalışmaları devam edecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00