MARSU'DAN BAZI BASIN YAYIN ORGANLARINDA YAYINLANAN 'FAHİŞ ZAM' HABERLERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

MARSU'dan Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Vatandaşa bir darbe de MARSU'dan: Abone ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı" şeklindeki iddialar üzerine kamuoyu açıklaması yapıldı.

Mardin 15.08.2024 18:14:00 0
MARSU

MARSU'dan Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Vatandaşa bir darbe de MARSU'dan: Abone ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı" şeklindeki iddialar üzerine kamuoyu açıklaması yapıldı.

 

 

MARSU Genel Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

 

‘’Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Vatandaşa bir darbe de MARSU'dan: Abone ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı" şeklindeki iddialar üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Bahse konu haber, hem başlık hem de içeriği itibarıyla olumsuz bir algı oluşturmayı amaçlamaktadır. Haberde, 23.05.2024 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı'nın yeni yapılmış bir toplantı gibi yansıtıldığı anlaşılmaktadır. Oysa, bu toplantıda yalnızca sözleşme bedeli güncellenmiştir.

Haberin içeriğinde yanlış bilgilere yer verilmiş olup, ceza oranlarında herhangi bir zam artışı söz konusu olmadığı gibi, mesken su abonelik ücretinin 726 TL'den 1150 TL'ye çıkarıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Mesken su abonelik ücreti 23.05.2024 tarihli Genel Kurul Kararı ile 80 TL'den 160 TL'ye fiyat artışı gerçekleştirmiştir. Ayrıca, su abonelik iş ve işlerimde meskenler için 20 metreküp su karışlığında teminat alınmaktadır. Alınan bu teminat fesih sırasında vatandaşa iade edilmektir.

Bunun yanı sıra, açma-kapama bedeli, sayaç bedelleri ve sayaç değişim bedelleri 21.05.2025 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla alınmış olup, fiyat güncellemeleri keyfi olarak değil, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan "yeniden değerleme oranı" doğrultusunda zaruri olarak gerçekleştirilmiş ve bu kapsamda resmi prosedür uygulanmıştır.

Haberde, en ucuz sayaç bedelinin meskenlerde kullanılan sayaçlar için alındığına dair yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmüştür. Bahsi geçen bedelli 10 bin TL’ye yükseltildiği belirtilen sayaç türü, su tüketiminin çok fazla olduğu, DN200 anma çaplı sanayi tipi soğuk su sayacı olarak bilinen bir sayaç türüdür.

Son olarak, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısında görüşülen konu, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği’ne ilişkin olarak Abone Teminatı ve Abone Sözleşme Bedeli Tablosu, Su ve Kanalizasyon Yaptırımları Tarifesi Tablosu, Teminat Grupları ve Sektör Adları Tablosu ile Aylık Emsal Sarfiyat Listesi Tablosu cetvelleri revize edilmiş olup herhangi bir fiyat artışı olmamıştır.

 

Kamuoyunu yanıltıcı bilgiler içeren ve gerçeğe aykırı olarak servis edilen bu tür haberlere karşı yasal haklarımızın saklı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.'' Denildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


35.9° / 22°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12