Marsu'dan Çatalözü Mahallesi’nde Kaçak Su Denetimi

MARSU Genel Müdürlüğü, vatandaşların haklarını ve kuraklık tehdidi altında olan su kaynaklarını korumak amacıyla kaçak su kullanımıyla mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Mardin 26.07.2024 11:10:00 0
Marsu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü, vatandaşların haklarını ve kuraklık tehdidi altında olan su kaynaklarını korumak amacıyla kaçak su kullanımıyla mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

 

Şehrin en ücra noktalarına kadar vatandaşlara kesintisiz ve kaliteli içme suyu sağlamak için yatırımlarını sürdüren MARSU, vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyu hakkını korumak ve kuraklık tehdidi altında olan su kaynaklarını muhafaza etmek amacıyla sahada kaçak su kullanımını engellemek için denetimlerine devam ediyor.

 

Özellikle yaz aylarında bağ, bahçe ve yeşil alan sulamalarından dolayı su tüketiminde yaşanan artış, suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyetine sebep olmaktadır. Bu durumu engellemek için çalışmalarını sürdüren MARSU ekipleri, Nusaybin ilçesine bağlı 800 hanelik Çatalözü Mahallesi'nde içme suyu konusunda yapılan yatırımlar ve sağlanan fazla suya rağmen suyun yetersiz kalması üzerine kaçak su denetimi gerçekleştirdi.

 

Ekipler tarafından yapılan denetimlerde bağ, bahçe, tarla ve hanelerde tespit edilen kaçak hatlara müdahale edildi. Usulsüz su kullanımı gerçekleştiren kişiler hakkında yasa ve yönetmelikler çerçevesinde cezai işlem uygulanmış ve hukuki süreç başlatmak üzere tutanaklar düzenlenmiştir.

 

2 gündür devam eden çalışmalar sonucunda yetersiz su alan vatandaşlar, usulsüz kullanımın azalmasıyla ihtiyaç duydukları suya kavuşmanın memnuniyetini dile getirerek MARSU Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. Ekipler, mahallede kaçak denetimlerini sürdürüyor.

Kaçak su kullanımını önlemek ve vatandaşların haklarını koruyarak suyun adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak amacıyla şehir genelindeki çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir.


Öte yandan Nusaybin ilçesi yanı sıra tüm ilçelerde vatandaşlar, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi gibi altyapı hizmetlerini MARSU Genel Müdürlüğü ve Nusaybin MARSU Şube Müdürlükleri üzerinden talep edebilir. İçme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinde ilçe belediyelerinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


35.9° / 22°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12