MARTOD BAŞKANI GÜRGÖR `MARDİN`E TIP FAKÜLTESİ İSTİYORUZ``

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) başkanı Özgür Azad Gürgör Artuklu Haber`den Abdullah Ortaç`a yaptığı açıklamada Mardin`e Tıp Fakültesi istiyoruz``Dedi.

Mardin 10.01.2017 17:56:35 0
MARTOD BAŞKANI GÜRGÖR `MARDİN`E TIP FAKÜLTESİ İSTİYORUZ``

   Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) başkanı Özgür Azad Gürgör Artuklu Haber'den Abdullah Ortaç'a yaptığı açıklamada Mardin'e Tıp Fakültesi istiyoruz''Dedi.

 

Artuklu Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması çabalarını yürekten desteklediklerini belirten  Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) başkanı Özgür Azad Gürgör ,Gerek Sosyal medyada başlatılan Kampanyai gerek se Siyaseten bu uğurda gösterilen çabaların tümünü desteklediklerini ve Sağlık turizminin Mardin'e Kadim kent'e çok yakışacağını belirterek bu yolda Dernek olarak üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız.''Dedi.

 

Başkan Gürgör;  insanlık tarihi kadar eski sayılan turizm faaliyetleri, günümüzde çok büyük boyutlara ulaşmıştır. Turist çekme ve turiste hizmet etme bilimi, sanatı ve ticareti olarak tanımlanan turizm; ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir yaratan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları başaran bir nitelik kazanmıştır.

 

 Sağlık turizmi önemli alternatiflerden biridir ve son on yılda çok hızlı bir büyüme ile dünya çapında bir endüstri haline gelmiştir. Türkiye’nin turistik ürün çeşitlendirme stratejisi kapsamında geliştirebileceği alternatif turizm çeşitleri arasında sağlık amaçlı olma, tüm yıl yapılabilme, diğer turizm türleri ile entegre olabilme, farklı bölgelere yayılmış olma, konaklama süresinin uzun olması ve termal turizm tesislerinin ortalama doluluk oranı yüksekliği gibi özellikleri ile sağlık Turizminin Mardin'de kazandırılmasında önemli bir etken Olacak Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesinin Mardin'de kurulmasının,Mardin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını,İstihdamı arttıracağını belirterek,Tıp Fakültesinin kurulması çabalarına hız verilmesi gerektmektedir''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04