MARTOD BAŞKANI GÜRGÖR ,MARDİN TURİZMİNİ ARTUKLU HABER`E ANLATTI

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Gürgör,Artuklu Haber Mardin il Temsilcisi Memet Gökbalık`a verdiği özel Röportaj`da Mardin Turizmine yönelik her şeyi anlattı. Başkan Gürgör Balon Turizmi ve Mardin Kalesinin turizme açılması

2.11.2016 12:36:27 0
MARTOD BAŞKANI GÜRGÖR ,MARDİN TURİZMİNİ ARTUKLU HABER`E ANLATTI

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Gürgör,Artuklu Haber Mardin il Temsilcisi Memet Gökbalık'a verdiği özel Röportaj'da Mardin Turizmine yönelik her şeyi anlattı.Başkan  Gürgör Balon Turizmi  ve Mardin Kalesinin turizme açılması konularında  Artuklu Haber'e çok önemli açıklamalarda bulundu....

 

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Gürgör,Geçtiğimiz günlerde MARTOD Yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle,Ankara'ya giderek,Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile görüşmelerde bulunarak,Mardin Turizminin ve Turizm işletmelerinin içinde bulunduğu darboğazdan kurtulması için gereken Devlet desteğinin sağlanması konusunda hazırladıkları 10 Maddelik raporu kendilerine sunarak destek istemişti.

 

Artuklu Haber Mardin il temsilcisi Memet Gökbalık,Mardin Turizminin son durumu ve MARTOD Heyetinin Ankara Temasları hakkında ilk ağızdan en doğru  bilgileri almak üzere,MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör ile Röportaj yaparak tüm bu merak edilenleri kamu oyu ile paylaşmak üzere,sorular sordu,samimi cevaplar aldı....

 

İŞTE MARTOD BAŞKANI ÖZGÜR AZAD GÜRGÖR RÖPORTAJI:

 

Artuklu Haber-Sayın Başkan bize kısaca MARTOD hakkında bilgi verebilir misiniz.MARTOD ne zaman Kuruldu? Kaç Üyesi var biraz bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Özgür Azad Gürgör-Öncelikle" bize bu fırsatı verdiğiniz için" Artuklu Haber Ajansı" ve Adullah Ortaç"ve  tüm ekibine" teşekkür ederim" 
Martod 2010 yılında kuruldu turizm sektöründe. Faaliyet gösteren turizmcileri bir çatı altında toplamak" ana amacıyla kuruldu Halen 63 üyemiz bulunyor.Mardin ilinin tanıtımına katkı sağlanmasi 'turizm sektöründe  Fiyat politikasının" oluşturulması sektörün ihtiyaçları ve eksikliklerinin belirlenmesi  için çalışma yapılması amacıyla kuruldu.

Artuklu Haber-Mardin'de turizm işletmeleri gerçekten kapanıyor mu?Turizm işletmelerinin zorlukları nelerdir?

Özgür Azad Gürgör-Maalesef  2014 yılında 6-8.kobani olaylarından beri" mardin turizmi ciddi bir şekilde' darbe aldı.Mardin turizmi Mardin'de yaşananardan çok çevre illerde yaşanan olaylardan çok etkileniyor.Bugüne kadar  16 işletme kapandı.Bu işletmelerin isimleri bizde var.

Artuklu Haber-MARDİN Turizmi yeterli Devlet Desteğine sahip mi?Devletin Mardin Turizmine katkı sağlayabilmesi için neler yapılmalı?

Özgür Azad Gürgör-Şimdi ye kadar Devlet Mardin turizm işletmelerine bugüne kadar  malesef' bir katkı sağlamadı, 2014.6-8.kobani olaylarından sonra büyük darbe yiyen Mardin turizminin ayağa kaldırılabilmesi için MARTOD olarak ' Mardin turizmini ele aldığımız Mardin turizmi ve Turizm işletmelerinin yaşadığı sıkıntılar ve içinde bulunduğu darboğazdan kurtulabilmeleri için hazırladığımız bir raporla' devletimize ve hükümet yetkilileri ike görüşmelerde bulunarak hazırladığımız raporumuzu kendilerine  sunduk.

Artuklu Haber-Başkan,Mardin'deki Turizm işletmeleri Mardin'in Tanıtımına yeterli katkıyı  sağlayabiliyorlar mı?

 

Özgür Azad Gürgör-Evet kesinlikle sağlıyor yaklaşık bes yildan beri hiçbir fuar veya organizasyon kaçırmamiş tir Mardinmizi sürekli gündeme gelmiş tir.  

Artuklu Haber-Ak Parti Milletvekilleri ve Ak Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar'ın Ankara temaslarınızda ki katkısı hakkında bilgi verirmisiniz?

Özgür Azad Gürgör-Bu soruyu sorduğunuz  için teşekkür ederim Sayın milletvekililerimiz   Ceyda Bölünmez Çankırı ile Orhan Miroğlu  ve Ak Parti Mardin il başkanı Mehmet Ali Dündar ' bizi ciddi bir şekilde destek verip yanımızda oldular. Gerek Başbakan Yardımcısı sayın Numan Kurtulmuş bey ile gerek se  Kültür ve  Turizm Bakanı 'sayın  Nabi Avcı ile görüşmelerde bulunarak randevuların alınması daha sonrasında da ziyaretlere heyetimiz ile birlikte katılarak,bizlere çok önemli destek sağladılar.
Bizi kabul etme lütfunda bulunan sayın Başbakan yardımcısı' Numan Kurtulmuş,Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya,Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı'ya ,Sayın Orhan Miroglu na ve Ak Parti Mardin il Başkanı Sayın Mehmet Ali Dündar.'a teşekkürü bir borç bilir kendilerine ayrı ayrı Artuklu Haber aracılığıyla teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum. 

Artuklu Haber-Sayın Başkan,MARTOD olarak Mardin Turizminin içinde bulunduğu Darboğazdan kurtarmak için Ankara'da Başta Başbakan Yardımcısı sayın Numan Kurtulmuş ve Daha sonra da Kültür ve Turizm Bakanı Sn.Nabi Avcı ile yaptığınız görüşmelere hakkında bize bilgi verebilir misiniz?
 
 
Özgür Azad Gürgör-Başbakan Yardımcısı Numan kurtulmuş beyfendi ile MARTOD yönetimi ve üyelerimiz le birlikte ziyaret ettik Mardin turizminin içinde bulunduğu darboğaz'a yönelik olarak hazırladığımız 10 Maddelik   raporumuzu sunduk çok zor durumda olduğumuzu ve hükümettin ivedikle katkıda bulunmasını dile getirdik.  Sayın Başbakan yardımcısı' Numan Kurtulmuş'un kendisine sunduğumuz raporumuzu  görüşmemizin ardından Bakan'lar kurulunda gündeme getirmesi  ayrıca bizi  mutlu etti Bakanlar Kurulu toplantısının ardından da  hemen  Kültür ve Turizm Bakanı' Nabi Avcı. Bizi kabul ederek. Sıkıntılarimizi' anlatma imkanı verdi. Bakan Avcı'ya da  hazırladığımız raporu  sunduk, Bakan  Avcı ,görüşmemizde Mardin turizmcilerine destek verilmesi için gereken her şeyin yapılacağı sözünü.heyetimize  verdi.
 
Her 2 Bakanımıza sunduğumuz ' taleplerimiz' ise,ekonomiyi canlandırma'Mardindeki turizm işletme sahiplerine   turizm. Kredisi sağlaması. Mardin kalesinin acilen  turizm' e açılarak,Mardin'e gelen misafirlerimize açık olması en son olarak ta ,organizasyon' ve seminer lerin mardin de düzenlenmesi' konusunda Hükümet desteği sağlanması gibi taleplerimiz oldu.
 
 
 
Artuklu Haber-Sayın Başkan,Bir Röportajınızda kapanan Turistik işletmelerle ilgili açıklamanızda  bazı kişiler tarafından,yalanlanarak,Mardin'de kapanan işletmenin olmadığı yönünde iddialar dillendirilmiş ve sizin Ajitasyon yaparak,Gündem  oluşturduğunuz yönünde suçlamalar  yapılmıştı.Bu konuda  siz  neler söylemek istersiniz.Sizce Mardin Turizmi nasıl kurtulur?

Özgür Azad Gürgör-Yakın zaman da malesef kapanan Oteller, hakkında kamuoyunu bilgilendirmiş ve   16 işletmenin kapandığını basina açıklamaıştık. Burada  amacımız.  kapanan işletme sayısının  yükselmemesi ve bunun için nasıl bir önlem almak gerektiği konusunda kamoyunu bilgilendirmek ve başka işletmelerin de kapanmasını önlemek amacı ile bu açıklamayı yapmıştım.

Mardin'de  16  Turizm işletmesi kapandı.Ancak bu işletmelerin adını vermek istemiyorum.Bu konuda bizi eleştiren. Basın mesup 'arkdaslar  varsa Beni arayıp kapanan oteller' hakında bilgi paylaşa bilirim Ve bizzat onlara gösterebilirim 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00