MASFED: HURDA İNDİRİMİ YALNIZCA YERLİ ARAÇLARA YAPILSIN

Hurda araç teşvik yasası kapsamında 20 yaş üzerindeki araçların trafikten çekilmesi konusu yine gündemde. Vergi indirimi ve nakit desteği olmak üzere iki farklı alternatif üzerinde duruluyor. Bu kapsamda hurda aracını verip yerine yeni araç almak isteyenl

11.09.2014 10:34:01 0
MASFED: HURDA İNDİRİMİ YALNIZCA YERLİ ARAÇLARA YAPILSIN

Hurda araç teşvik yasası kapsamında 20 yaş üzerindeki araçların trafikten çekilmesi konusu yine gündemde. Vergi indirimi ve nakit desteği olmak üzere iki farklı alternatif üzerinde duruluyor. Bu kapsamda hurda aracını verip yerine yeni araç almak isteyenlere vergi indirimi uygulanması öngörülüyor. Diğer alternatife göre hurda aracını verenlerin nakit destek alması gündemde.

Aydın ERKOÇ: Kamu kurumlarında yerli otomobil kullanılmasını istiyoruz

Hurda araç indirimi olarak anılan olan konuyla ilgili Türkiye Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Sayın Aydın ERKOÇ görüşlerini belirtti. “Sektör temsilcileri olarak gündemde olan hurda araç indirimi konusunu yakından takip ediyoruz. Türkiye’de çok fazla eski araç bulunuyor, bunların trafikten kaldırılmasını bizler de istiyoruz. Ancak yurt dışından gelen ithal mallar nedeniyle bütçenin açık verdiği ve bu açığın büyük bölümünü otomotiv sektörünün oluşturduğu bir gerçek. MASFED olarak hurda indirimi yapılacaksa bu yasanın Türkiye’de üretilen araçları kapsayacak şekilde düzenlenmesinin daha doğru olduğu düşüncesini taşıyoruz. Bu şekilde uygulandığında yeni yasa yerli otomobil üretimi için destek unsuru olacaktır. Teşvik konusunun yerli araçları gözetecek şekilde oluşması hem sektörümüz hem de ülke ekonomisi için önem arzetmektedir. MASFED olarak kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılan araçlarının tamamının yerli olmasını talep ediyoruz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00