MASUM TÜRKER, BİZ KÜSKÜNLERİ ALMIYORUZ

30 Mart yerel seçimlere az bir süre kala İzmir'de bir dizi ziyaretlerde bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker Selçuk'ta, DSP Selçuk Belediye Başkan adayı ile birlikte kahvaltı yaptı.

Siyaset 19.03.2014 09:43:28 0
MASUM TÜRKER, BİZ KÜSKÜNLERİ ALMIYORUZ

30 Mart yerel seçimlere az bir süre kala İzmir’de bir dizi ziyaretlerde bulunan DSP Genel Başkanı Masum Türker Selçuk’ta, DSP Selçuk Belediye Başkan adayı ile birlikte kahvaltı yaptı.

30 Mart seçimlerinde Belediye Başkan Adaylarına ziyaret ederek destekte bulunan, DSP Genel Başkanı Masum Türker Selçuk ziyaretinde Belediye başkan adayı Hüseyin Kireç’i yalnız bırakmayıp onunla kahvaltı yaptı. Selçuk hakkında geniş bir bilgi alan Türker basına Selçuk ve Türkiye gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Masum Türker yaptığı açıklamada; “Yerel yönetimler seçimi insanlarımızın sorunlarını genelde çözecek yöneticileri belirlemesi içindir. Ama üzülerek söylemeliyim ki Türkiye’yi yönlendirmek isteyenler ve özellikle parlamentodaki partiler seçime yerel yöneticileri öne çıkarmaktan çok Türkiye’de sanal bir gündemle gerçekleri gizleyerek yürütülüyor. Medyada her ilde iki aday varmış gibi gösteriliyor. Oysa şuan Türkiye’nin yerel yönetimin belirlenmesi etkileyecek en önemli konulardan bir tanesi Türkiye deki yaşanan yolsuzluklar ve bu yolsuzluğun neden olduğu yoksunluktur” dedi.
Selçuk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kireç’e yaptığı ziyarette CHP’de aday gösterilmeyen ve DSP’ üye geçişleri hakkında açıklamalarda bulunan Türker Emin Çölaşana gönderme yaptı. 
Türker “Emin Çölaşan bu işi ilk defa yapmıyor. 2002 yılı seçimlerinde Bülent Ecevit ide yanlış anlatarak o günkü iktidarın AKP’ye teslim edilme yolunu açmıştır. Biz küsenleri almıyoruz. Aday olmak isteyen değerlere sahip çıkıp ortada kalmasını engelledik. Bizim sahip çıktığımız belediye başkanlarımızın sayısı 6 kişi’dir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi son bir iki yıl içerisinde bizim partimizden transfer ettiği belediye başkan sayısı 58 kişidir. Başta Eskişehir belediye başkanı olmak üzere kimse bunları söyleyip ayıplamak istemiyor. Siz neden DSP’nin seçim üzerine gidiyorsunuz ve en son transfer ettikleri aday seçim tarihi belli olduktan sonra kendi adaylarından da biri gelmemişken Tokatlı Belediye başkanımızdır. Bu soruyu CHP’lilere sormak lazımdır. 
Şu anda CHP’liler bizim adayımızın karşısında oyları böleceksiniz deniliyor Emin Çölaşan’ın söylemlerine göre. Evet oylar orada bölünecekse CHP’li adaylardan vazgeçsinler DSP’li adaylara baksınlar. Birbirimizden farkımız yok Onlar geri çekilsinler” dedi.
Kahvaltı sonrası Selçuk şehrine ziyaret ederek vatandaşla sohbet etmek isteyen DSP Genel Başkanı Masum Türker’e ve Demokrat Sol Parti’ye pek bir ilgi gösterilmezken İstasyon meydanında çok az sayıda bir halka seslenerek DSP Belediye Başkan adayı Hüseyin Kireç’i için oy istedi. Selçuk ziyaretinde ilgi ve destek görmeyen Masum Türker Aydın’da bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ayrıldı.



ARTUKLU HABER AJANSI


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00