MAÜ KAMPÜSÜNE AĞAÇ DİKTİLER

Mardin Artuklu Üniversitesinin yerleşke alanında yaklaşık 7 dönümlük sahada; 121?i Gemlik 84?ü de Mardin türü olmak üzere 205 zeytin ağacı dikim töreni gerçekleştirildi.

Mardin 14.03.2016 10:39:39 0
MAÜ KAMPÜSÜNE AĞAÇ DİKTİLER

Mardin Artuklu Üniversitesinin yerleşke alanında yaklaşık 7 dönümlük sahada; 121’i Gemlik 84’ü de Mardin türü olmak üzere 205 zeytin ağacı dikim töreni gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünün mesire ve ormanlık alana dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında uzun süredir devam eden ağaçlandırma faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla fidan dikerek üniversiteye destek veren Mardin İli ve İlçeleri Odaları/Borsaları yönetimi, Artuklu Üniversitesi Doğayla El ele Topluluğu, Üniversite yöneticileri, öğrenci ve akademisyenler örnek bir dayanışma örneği gösterdiler.

 Üniversitenin yerleşke alanında yaklaşık 7 dönümlük sahada; 121’i Gemlik 84’ü de Mardin türü olmak üzere 205 zeytin ağacı dikimi gerçekleştirilen törende konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, ağaçlandırma ve çevre bilinci oluşturma hizmetlerinin en az eğitim ve öğretim kadar önemli olduğuna dikkat çekerek katılımcılara gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Bir şehirde yeşil alanlara sahip olunması ve toprakların korunarak yeşillendirilmesinin hayati bir önem taşıdığının altını çizen Rektör Ağırakça,Üniversite yönetimi olarak son bir yılda, altyapı ve üstyapı alanlarında gösterdikleri atılımlara paralel, doğanın korunması ve çevre bilincinin artırılması konularında duyarlı bireylerin yetiştirilmesini de ana öncelikleri arasına aldıklarını belirtti.

 Ağırakça:

“Son bir yıl içerisinde merkezi yerleşkede yer alan ağaçsız sahalara iklim şartlarına uygun 965 yetişkin ağaç, 1300 adet çalı, 71025 adet fidan dikiminin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hibe edilen 6400 adet ağaç ve çeşitli girişimlerimiz sonucunda 5025 adet fidanın aplikasyonu yapılarak kampüs alanına toplam 84715 ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir.” dedi.

 Kampanyanın yürütücüsü Mardin İli Akademik Danışmanı ve İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci ise neden zeytin ağacını tercih ettikleriyle ilgili olarak ayrıntılı bilgi aktardı:

Zeytin ağacının hem Mardin’in iklimine hem de toprak yapısına elverişli bununla birlikte zor şartlarda yaşayan ve her zaman yeşil kalabilen bir bitki olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Ekinci, “Zeytin, bölgede ve dünyada özlemi duyulan “barışın” da sembolüdür. ’Daha yeşil bir dünya için…’ temalı zeytin ağacı dikim kampanyamıza verdikleri desteklerden ötürü Odalar/Borsalar yönetimlerine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 Üniversite olarak her türlü kurumsal işbirliğine hazır olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Odalar/Borsalar başkanlarına teşekkür belgesi takdim etti.

Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları da bu tür katkıları sağlamaya her zaman hazır olduklarını vurgulayıp bu kampanyayı Mardin’in ilçelerine yaymayı planladıklarını belirterek, yer tahsisatı ve kampanya kapsamındaki işbirliği dolayısıyla Rektöre bir plaket sundular.

 Tören, Mardin ArtukluÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Kızıltepe Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Nezir Yıldız, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dündar, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Özmen, Nusaybin Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyhmus Peker, Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ, Doğayla El Ele Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şerif Çakar’la birlikte Odalar/Borsalar yönetimi, öğrenci,akademisyen ve üniversite idarecilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00