Gastronomi alanında bölgesel yemeklerin tanıtımı ve kültürel devamlılık açısından önemli bir örnek teşkil eden proje, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin geleneksel mutfak kültürüne olan katkısını ortaya koydu.
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi Topluluğunun projesi kabul edilerek hayata geçirildi.
Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Yavuz YALÇIN koordinasyonunda hazırlanan ve ÜNİDES tarafından desteklenen “Türk Mutfağında Bir Yolculuk: 7 Bölgeden Yerel Yemeklerin Tanıtımı” adlı proje Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Gastronomi Öğrenci Topluluğunun “Türk Mutfağında Bir Yolculuk: 7 Bölgeden Yerel Yemeklerin Tanıtımı” adlı proje ÜNİDES programı kapsamında kabul edilerek ayni destek almaya hak kazanan MAÜ öğrenci projelerinden biriydi. Bu proje, Türk mutfak kültürünün zengin çeşitliliğini gözler önüne seren ve farklı bölge yemeklerinin tanıtımına yönelik önemli bir proje etkinliği olarak gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesine ait yöresel yemekler etkinliğe katılan katılımcılara tanıtıldı. Her bölgeden seçilen özel menüler, bölgenin coğrafi özelliklerini ve kültürel zenginliğini yansıttı. Gastronomi öğrencilerinin hazırlamış olduğu etkinlikte yemeklerin tarihi, hazırlık yöntemleri ve kültürel anlamı detaylı bir şekilde sunuldu.
Etkinliğe katılan öğrenciler ve akademisyenler ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek Türk mutfağının eşsiz zenginliğini keşfetmenin büyük bir deneyim olduğunu ifade ettiler.
Gastronomi alanında bölgesel yemeklerin tanıtımı ve kültürel devamlılık açısından önemli bir örnek teşkil eden proje, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin geleneksel mutfak kültürüne olan katkısını da bir kez daha ortaya koymuş oldu.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9860,15%1,94
35,20% 0,08
36,64% 0,02
2961,44% 0,11
4797,99% -0,07