MAÜ Öğrencilerinden Duyarlılık Örneği
Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri kampüste bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, Gazze’de insanlık tarihinin kara sayfalarından biri haline gelen soykırımın ikinci yıldönümünde sessiz kalmayacaklar
Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri kampüste bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, Gazze’de insanlık tarihinin kara sayfalarından biri haline gelen soykırımın ikinci yıldönümünde sessiz kalmayacaklarını yüksek sesle dile getirdiler.
Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünde Öğrenci Toplulukları tarafından, Gazze’de iki yıldır devam eden Soykırıma ilişkin basın açıklaması yapıldı.
Öğrenci Toplulukları adına bildiriyi okuyan Tarih Bölümü Öğrencisi Ömer Aslan, Gazze’de yaşanan can kayıpları, yerinden edilmeler ve insani yardımların engellenmesi karşısında öğrencilerin kampüs genelinde düzenledikleri eylemler, eğitim etkinlikleri, dayanışma ve yardım çağrılarını her fırsatta gündeme taşıdıklarını ifade etti.
Öğrenciler yaptıkları açıklamada, “Tam 730 gündür organize bir terör devleti; bebekleri, çocukları, kadınları ve yaşlıları katlediyor. Okullar, hastaneler, camiler ve müzeler hedef alınarak bir milletin hafızası silinmeye çalışılıyor. Bugün gelinen noktada yaklaşık 67 bin Gazzeli şehit oldu, 170 bin kişi yaralandı. Açlıktan hayatını kaybedenler de bu sayılara ekleniyor” sözleriyle yaşanan dramı dile getirdiler.
Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri, kampüste sürdürdükleri eylemlerin sadece sloganlarla sınırlı kalmadığını belirterek, “Kurduğumuz çadırlarda eğitim faaliyetleri, boykot çağrıları ve yardım organizasyonlarıyla bu zulme baş kaldırıyoruz. Toplumu bilinçlendirmeye, insanları harekete geçirmeye devam edeceğiz” dediler.
Gazze’deki direnişin insanlığın onurlu mücadelesi olduğunu ifade eden öğrenciler şu ifadelerle sözlerine devam ettiler:
“Biz biliyoruz ki Batı’nın insan hakları, adalet ve evrensel hukuk söylemlerinin Gazze’deki soykırım karşısında iki yüzlülüğü ortaya çıkmıştır. Gençler olarak tüm dünyayı HAMAS’ın cesaretini ve Gazze halkının onurlu direnişini benimsemeye davet ediyoruz. HAMAS’ı, Gazze halkını ve bu direnişe destek veren dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizi selamlıyoruz. Bizler Gazze’nin destansı direnişini dünyaya duyurmaya ve unutturmamaya söz veriyoruz.”
Öğrenciler, açıklamalarını “Zafer inanlarındır! Zulmün gecesi ne kadar karanlık olsa da sabahı mutlaka sökecektir. Filistin’in bağımsızlığa kavuşacağı günler yakındır” sözleriyle tamamladı.
Rektörlükten yapılan açıklamada, akademinin ve gençliğin sesinin susmaması gerektiği; eğitim kurumlarının sorumluluğunun sadece bilgi üretmek değil, aynı zamanda insanlığın onuru için duruş sergilemek olduğu vurgulandı.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
GÖKHAN ÇELİK;''TURİZM'DEN ŞİKAYET ALAN İLLERİN BAŞINDA MARDİN GELİYOR''
-
2
Mardin'in Artuklu İlçesinde Büyük Asfalt Seferberliği
-
3
Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nden Madrid Büyükelçiliği’ne Anlamlı Ziyaret
-
4
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Oldu
-
5
ASOF'tan Türkiye Genelinde Su Kaynakları Temizlik Hareketine Çağrı
-
6
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
7
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
8
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
9
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
10
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
11
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



