Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ), Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın liderliğinde şekillenen 6T Vizyonu doğrultusunda girişimcilik ekosistemini güçlendirme yolunda önemli bir başarıya daha imza attı.
Mardin Artuklu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (MAÜ TTO) öncülüğünde yürütülen başvuru sürecinde, öğrencilerin en az B2 seviyesinde İngilizce yeterliliği, yüksek not ortalaması ve özgün proje sunmaları ile katıldığı belirtildi. MAÜ TTO tarafından düzenlenen bilgilendirme webinarlarına katılım sağlayan öğrenciler projelerini, 15 Nisan 2025 tarihinde Rektörlük Binası’nda düzenlenen değerlendirme oturumunda jüri üyelerine sundular.
Değerlendirme süreci, MAÜ TTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Demirhan başkanlığında, MAÜ TTO Genel Müdürü Öğr. Gör. Mümtaz Korkutan, Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tarık Baran, Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Aslan, Destek Programları Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Mehmet Aziz Çakmak ve Eğitim, Tanıtım ve Bilgilendirme Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Ferhat Ak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Jüri üyeleri tarafından değerlendirilen öğrencilerden; Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nden Osman Gündüz ve Muhammed Çakır, Edebiyat Fakültesi’nden Fırat Kan ve Meral Oğuzhan’ın projeleri onaylanarak Avrupa’da girişimcilik fikirlerini geliştirmeye hak kazandı.
Programa seçilen öğrenciler, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde deneyimli girişimcilerin ev sahipliğinde üç ay boyunca projeleri üzerinde çalışacak. Bu süreçte öğrenciler, Avrupa Komisyonu tarafından aylık 560 ila 1100 Euro arasında değişen finansal destekten de yararlanacak. Programın sonunda edinilen bilgi ve deneyimlerin, MAÜ TTO Girişimci Webinarları aracılığıyla üniversitedeki diğer öğrencilere aktarılması hedefleniyor. Böylece sürdürülebilir bir girişimcilik öğrenme ortamı oluşturulacak.
Bilgiyi katma değere dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,
"Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, girişimcilik kültürünü yalnızca yerel düzeyde değil, uluslararası alanda da güçlendirmeyi önceliklerimiz arasında görüyoruz. Erasmus for Young Entrepreneurs programına katılım sağlayan öğrencilerimiz, projelerini Avrupa’da deneyimli girişimcilerle birlikte geliştirme fırsatı bularak hem kendilerini hem de üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. 6T Vizyonumuz doğrultusunda, gençlerimizin sadece bilgi üretmesini değil, aynı zamanda bu bilgiyi ekonomik ve toplumsal katma değere dönüştürmesini de hedefliyoruz. Öğrencilerimizi ve bu süreci başarıyla yöneten MAÜ TTO ekibini gönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9403,2%-0,31
38,45% 0,10
43,67% -0,20
4059,20% -0,98
6651,81% 0,00