MAVİ BALİNA İSİMLİ OYUN ÇOCUKLARI İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

Anne babalar ve dikkat: Gençlerin İnternetten oynadığı mavi-balina isimli oyun çocukları intihara sürüklüyor.

Gündem 14.09.2017 23:50:07 0
MAVİ BALİNA İSİMLİ OYUN ÇOCUKLARI İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR
Anne babalar ve  dikkat: Gençlerin İnternetten oynadığı mavi-balina isimli oyun  çocukları intihara sürüklüyor.
Pedagog Sevil Yavuz aileleri uyarıyor: Mavi Balina oyunu çocuklarınızı öldürüyor!

Mavi Balina (BlueWhale) Oyununun Tehlikeleri!

Sevgili Anne Babalar,

Dünyanın en tehlikeli oyunu olan Blue Whale/Mavi Balina birçok ölüme neden olmuş. Oyunun yapımcısı suç işlediğini kabul etmiş. Haberlere göre resmi kayıtlara yansıyan 130 çocuk intiharanın bu oyunla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Tabi bu kayıtlara yansıyan bilinmeyen çocuk intihar ve psikolojilerini zarar verilen vakaları sayarsak tehlikenin boyutlarını tahmin edebiliriz.

Lütfen çocuklarınızı bu oyundan koruyun!

50 günde 50 görev içeren oyunda, oyunculara kendilerine jilet ve iğneyle zarar vermeleri, korku filmi izlemeleri gibi talimatlar veriliyor. Son görevin ise “öl, nasıl olsa yeniden doğacaksın” olduğu iddia ediliyor. Oyunun herhangi bir internet sitesi yok, oyuncular oyuna sosyal ağlardan ulaşıyor. Bir virüs aracılığıyla bilgisayardaki kişisel bilgilerin elde edildiği ve oyunculara görevleri yerine getirilmesi için şantaj yapıldığı da iddialar arasında.

Oyuncuları intihar etmeye teşvik ettiği için hakkında soruşturma açılan oyunun tasarımcısı Philipp Budeikin, yapılan suçlamaları kabul etmişti. 21 yaşındaki Philipp Budeikin, iki ay önce çıkarıldığı mahkemede toplumda ‘temizlik’ yaptığını söyleyerek onları birer biyolojik atık olarak gördüğünü ve kendilerine acı vermelerini istediğini söylemiş.

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90