MEB`DAN VELİLERE ÇOK ÖNEMLİ ``ÖZEL ETÜT MERKEZİ``UYARISI

Milli Eğitim Bakanlığı velilere yaptığı uyarıda 1 Temmuz`dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme imzalamamaları konusunda duyuru yayınladı

Gündem 10.05.2017 10:32:39 0
MEB`DAN VELİLERE ÇOK ÖNEMLİ  ``ÖZEL ETÜT MERKEZİ``UYARISI

Milli Eğitim Bakanlığı  velilere yaptığı uyarıda 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme imzalamamaları konusunda duyuru yayınladı.

 

Milli eğitim Bakanlığı son 6 ay içinde 60'tan fazla ruhsatsız faaliyet gösteren özel eğitim kursu tespit etti. Eğitim koçluğu, TEOG kampı, ödev merkezi gibi isimler altında dershanecilik yapmaya devam eden kurslara toplam 2 milyon TL ceza kesildi.  

 

MEB velilere 1 Temmuz'dan sonra faaliyetlerinin yasadışı kapsama girecek olması nedeniyle ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezleriyle sözleşme imzalamamaları gerektiğini duyurdu. TEOG hazırlık, ödev evi, danışmanlık merkezi, etüt merkezi gibi isimler altında kayıt alma eğiliminde olan kurumlara itibar edilmemesi istenirken, bu kurumlara idari para ve sürekli kapatma cezası uygulanacağı bildirildi. Kanun gereği, ilköğretim veya ortaöğretim öğrencilerinin ödev ve projelerine ilişkin araştırmalar yaptığı, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerin yürütüldüğü bir kurum türü olarak tanımlanan "sosyal etkinlik merkezleri" ise il milli eğitim müdürlükleri ile belediyeler arasındaki işbirliği protokolleri çerçevesinde faaliyet gösterebilecek.

 

 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88