Mardinli İş adamı ve Türk Irak Dostluk Derneği eski genel Başkanı DEIK Türk-İran İş Konseyi Üyesi Mehmet Emin Değer, 7.Dünya İslam Forumuna katılacak.
Mardinli İş adamı ve Türk Irak Dostluk Derneği eski genel Başkanı DEIK Türk-İran İş Konseyi Üyesi Mehmet Emin Değer, 7.Dünya İslam Forumuna katılacak.Değer 7.Dünya İslam Forumu'nda Adalet ve Hurriyet kavramları uzerinde Tebliğ sunacak.
Aynı Forumda Erbakan Vakfı Genel Sekreteri hemşerimiz Gazeteci-Araştırmacı Yazar Doğan Bekin'de katılarak “Şiddet ve Ekstremizim ile Yüzleşme”( Confronting Violence and Extremism) konularında Erbakan Vakfı adına tebliğ sunacak.
7.Dünya İslam Forumu 24-25 Mayıs 2016 tarihinde, “Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler” ana temasıyla IPIS ve TASAM’ın işbirliğiyle İran’ın Yezd eyaletinde İran Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (IPIS) ev sahipliğinde, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin yanında dünyanın birçok ülkesinden akademisyen, araştırmacı, devlet adamı, diplomat, basın mensubu, STK yöneticileri ve temsilcilerinden oluşan katılımcılarla gerçekleştirilecektir. 7. Dünya İslam Forumu bu noktada İslam dünyasında söylem birliği oluşturulmasına, sorunların çözümü için gerekli düşünce üretiminin hızlandırılmasına, İslam ülkelerinin imajının iyileştirilmesine ve İslami birikimin tüm insanlığın hizmetine sunulmasına mütevazı katkı sağlamayı amaçlamaktadır. İslam dünyasından geniş bir katılımla icra edilecek 7. Dünya İslam Forumu’nun alt konu başlıkları “İslami Düşünce Birikimi ve Stratejik İletişim Perspektifleri”, “Eleştirel Düşünce Dinamikleri/Kurumları”, “Referans Değerler”, “Referans Kurumlar”, “Referans Kişiler”, “Ortak Değerler”, “Entegrasyon ve Stratejik İletişim”, “İslam Ekonomi Modeli ve Güvenlik”, “İslam’da Sosyal Devlet Modeli ve Güvenlik”, “Medeniyetler Arası Etkileşim”, “Terörle Mücadelede Ortak Değerler”, “Güvenlik ve Medeniyet Sembolü Şehirler” ve “Sanat, Estetik, Kültür ve Turizm: Ürünler, Modeller ve Yeni Stratejiler” olarak belirlenmiş bulunmaktadır.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01