MEHMET ERBEY`İN STAND UP GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ

Mehmet Erbey'in sahnelediği Qeşmeri adlı stand-up gösterisi Mehmet Yalçın Etüt Merkezi'nde okuyan öğrenciler için sahnelendi. Prömiyeri yapılan stand-up gösterisi izleyicilerden tam not aldı.

Polisiye Haberler 12.01.2014 10:59:56 0
MEHMET ERBEY`İN  STAND UP GÖSTERİSİNE YOĞUN İLGİ

Mehmet Erbey’in sahnelediği Qeşmeri adlı stand-up gösterisi Mehmet Yalçın Etüt Merkezi’nde okuyan öğrenciler için sahnelendi. Prömiyeri yapılan stand-up gösterisi izleyicilerden tam not aldı.

Mehmet Yalçın Etüt Merkezi tiyatro salonunda yapılan gösteriyi etüt merkezinin öğrencileri, öğretmenleri ve Kızıltepe Belediyesi` nin birim müdürleri izledi.

Qeşmeri oyununun isminden de anlaşıldığı gibi sanata, özelde de tiyatro sanatına ailenin, toplumun bakış açısını ve bu nedenle yaşanan zorluklar, kendisinin başından geçen traji-komik olaylar anlatılarak başlıyor.

Oyunda insanların içinde yaşadığı feodal kültürün, toplumun, sistemin koyduğu kuralların ve bunlarla yaşamanın insanları ne kadar saçma ve komik hale getirdiğini belirten Mehmet Erbey, “Hayatın her evresinden,yaşanan ve yaşatılanlardan kesitlerin alınıp anlatıldığı oyunda ince ve ironik espirilerle kahkahalar doruk noktasına ulaştırmaya çalışıldı. Oyunun geneline bakıldığında hayatın başlı başına bir soytarılık olduğunu anlatmak istedim. İzleyicilerin beğenisini alan yanının sahnede anlatılanların, yapılan tiplemelirin aslında bizzat kendilerinin olmasından kaynaklandığını söylesek yeridir. Yani izleyici başkasına değil kendi haline güldü" dedi.

Gösterinin sonunda izleyiciler Mehmet ERBEY` i ayakta alkışlayarak taktirlerini sundular.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88