Mehmet Yiğiner,Mamak Şehir Stadına Hayran Kaldı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner'e yapımı tamamlanan ve hizmete açılacağı günü bekleyen Mamak Şehir Stadyumu'nu gezdirdi.

Spor 5.10.2013 09:48:52 0
Mehmet Yiğiner,Mamak Şehir Stadına Hayran Kaldı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner’e yapımı tamamlanan ve hizmete açılacağı günü bekleyen Mamak Şehir Stadyumu’nu gezdirdi. Bölgeye büyük bir hızla spor yatırımları kazandırdıklarının altını çizen Akgül, Şehir Stadyumu’nun Ankara’da bir ilk olarak Star 2 Belgesi almaya hak kazandığını ve Mamak’ın 1.Lig maçlarına ev sahipliği yapacağını kaydetti. Stadyumu gezen Yiğiner, “Mamak’ta spora ve sporcuya sahip çıkılıyor. Yapılan bu dev tesis inanıyorum ki Ankara’da büyük bir eksikliği giderecek. Bu mükemmel stadyumun yapılmasında başta Başkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk Futbolu’na hayırlı olsun” dedi.

Dört dörtlük tesis

Ankara’da örnek olacak bir stadyumun inşa edildiğini belirten Akgül, stadyumun amatör spor kulüplerinin yanı sıra uluslararası süper lig ve 1. Lig maçlarına ev sahipliği yapabileceğini söyledi. Stadyumun Mamak için büyük bir kazanım olduğunu dile getiren Akgül, “25 bin 7 yüz metrekare üzerinde yapımını tamamladığımız stadyumumuz, 3 bin kişilik kapalı oturma alanına sahip. Tesisimiz 650 metre koşu yolu, toplantı odaları, idari ofisler, sağlık odaları, bay bayan hakem odaları, bay bayan soyunma odaları, VIP salonu, seyirci fuayesi, fitness alanı, çocuk oyun alanı, koşu yolu ve otoparktan oluşuyor. Türk Futbolu’na dört dörtlük bir tesis kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca stad 13 amatör spor kulübüne de ev sahipliği yapacak” diye konuştu. Mamak’ın dört bir yanından spor yatırımlarının yükseldiğini kaydeden Akgül, Mamak Şehir Stadyumu’nun amatör kulüplere rahat nefes aldıracağını belirtti.


ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER/ANKARA-MAMAK


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07