MELİH GÖKÇEKTEN,OSMANLI PAZARI ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Başbakanımızın herkese selamları ve müjdeleri var. Mağdur olan esnafımıza, özellikle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığından (AFAD) 20`şer bin ve valilik nezdindeki vakfımızdan 10`ar bin lira olmak ü

21.12.2015 18:33:47 0
MELİH GÖKÇEKTEN,OSMANLI PAZARI ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Başbakanımızın herkese selamları ve müjdeleri var. Mağdur olan esnafımıza, özellikle Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığından (AFAD) 20'şer bin ve valilik nezdindeki vakfımızdan 10'ar bin lira olmak üzere toplam 30 bin lira yardım yapılacak.''Dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 253 işyerinin yandığı Osmanlı Halk Pazarı esnafıyla bir toplantı yaptı. 
Başkan Gökçek’in, Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirdiği toplantıda yapılan oylama sonucu, Osmanlı Halk Pazarı’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılması kararı çıktı. Alkışlarla alınan karar sonrası Başkan Gökçek, işyerleri yanan esnafa, Hükümet’in ve Ankara Valiliği’nin 30’ar bin lira para yardımında bulunacağı müjdesini verdi. 
Keçiören’de Pazar günü sabaha karşı çıkan yangında işyerleri tamamen yanan 253 Osmanlı Halk Pazarı esnafı, Başkan Gökçek’in daveti üzerine Büyükşehir Belediyesi’ndeki toplantıya katıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu’nun da bulunduğu toplantıda Başkan Gökçek, Halk Pazarı ile ilgili esnafa 3 seçenek sundu.

-ÇARŞI BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN AYNEN YAPILACAK…

Başkan Gökçek, bu seçeneklerin; “Çarşının aynen yapılması”, “Çarşının aynen yapılıp, üstünün Pazar yeri yapılması”, “Çarşı’nın bulunduğu alana yeni bina yapılıp altına işyeri, üstüne de konut yapılması” olduğunu belirterek, oylamaya sundu. 
Başkan Gökçek’in yönetiminde ve basın mensuplarının tanıklığında gerçekleşen oylamada; mevcut olan çarşının aynen yapılması seçeneği esnafın alkışları arasında kabul edildi. Bunun üzerine Başkan Gökçek, “Hayırlı uğurlu olsun. Devlet sizin için var, belediyeler sizin için var” diyerek kutladığı sonucun ardından, çarşıyı Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını ve kısa sürede çalışmalara başlanacağını bildirdi.

-HÜKÜMET’TEN DE MÜJDELER VAR…
Başkan Gökçek, “Sözümüzü tutmamızın mutluluğunu yaşayacağız. Allah bir daha sizlerin başına böyle bir felaket vermesin, Allah bundan sonraki dükkanlarınızda, kazançlarınızı katlayıp kısa sürede zararlarınızı ortadan kaldırmayı nasip etsin” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, hükümetten de esnafa yardım yapılacağını belirterek, şöyle devam etti: 
“Biraz önce sayın Başbakanımız, Özel Kalem Müdürü aracılığıyla bana telefon açtırdı ve herkese selam söyledi. Özellikle Başbakanlık Acil Afet ve Yardım Fonu’ndan 20’şer bin lira veriliyor. Ayrıca Valimiz nezdindeki vakfımızdan 10’ar bin lira, yani toplam 30’ar bin lira yardım yapılacak. Bunun haricinde kredi verilmesi, yani düşük faizli kredi alınması da söz konusu olabilecek. Sayın Başbakanımızın bildirdiği; Acil Afet ve Yardım Fonu’ndan da vatandaşlarımız işyerini açtıktan sonra ihtiyaçlarına göre yardım görebilecekler. Son olarak da sigorta ve vergi borçlarının ertelenmesi söz konusu, o borçlar da erteleniyor. Bu Sayın Başbakanımızın Hükümet kanadından vatandaşımıza müjdeleri. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Ankara Ticaret Odası olarak burada mevcut olan binanın daha doğrusu yanan yerlerin yapılması için birlikte karar aldık. Allah nasip ederse birebir daha modern, kışları sıcak, yazları serin olacak tarzda dizayn yapmak suretiyle en kısa sürede bitirmiş oluruz. Prefabrik yapı olacağı için rahatlıkla bunun yapılması mümkün. Keçiören Belediyesi de diğer hizmetleri verecek.”

-“TESK DE 2.5 MİLYON GÖNDERSİN…”
Salonda bulunan ve TESK temsilcisi olduğunu ifade eden bir kişinin, “Bendevi Palandöken Başkanımızın selamlarını getirdim, buradan çıkacak karara kendisinin de iştirak edeceğini bildirdi” ifadesi üzerine Başkan Gökçek de “Tamam o zaman 2.5 milyon da Bendevi Bey’e yazdık” diye karşılık verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00