MELİH GÖKÇEK:``TEHDİT EDİLİYORUM``

Ankara BB Başkanı Melih Gökçek, Beyaz TV'de Erkan Tan ile Tartışalım” programında gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem 17.01.2015 21:09:34 0
MELİH GÖKÇEK:``TEHDİT EDİLİYORUM``

Ankara BB Başkanı Melih Gökçek, Beyaz TV’de “Erkan Tan ile Tartışalım” programında gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "MOSSAD’tan, İsrail’den tehdit alıyor musunuz" sorusu üzerine, " Rabbim dilemedikçe kimse bana bir şey yapamaz ama benim başıma bir şey gelirse şayet bu MOSSAD’tan gelmiştir. Milletim böyle bilsin ve millete de emanetim böyledir" dedi.

          Başkan Gökçek, Beyaz TV’de “Erkan Tan ile Tartışalım” programında son günlerde yaşanan terör olaylarını da değerlendiren Başkan Gökçek, Fransa’daki Charlie Hebdo Dergisi’ne yapılan baskının dünya ve Türkiye’deki yansımalarını anlattı.  

Başkan Gökçek, bu olayın iki nedeni bulunduğunu belirterek bunlardan ilkinin kaynağında Avrupa’da Müslüman nüfusun artışından duyulan endişe olduğunu söyledi. “Allah nasip ederse maksimum 50 sene sonra Avrupa’da Müslümanlar çoğunlukta, bunu rakamsal olarak kendileri iki sene önce hazırladıkları bir videoda anlatıyorlar” diye konuşan Başkan Gökçek, ikinci neden olarak ise Avrupa’da Filistin’in tanınması yönünde atılan adımları gösterdi. Başkan Gökçek şöyle devam etti:

 “Birçok ülke Filistin’i tanımaya başladı. Fransa Meclisi’nde de açık ara çoğunlukla Filistin’in tanınması kabul edildi. Tavsiye kararı alındı, Meclis orada direkt karar almıyor tavsiye kararı veriyor. Arkasından Fransız Senatosu da ‘Filistin özgürlüğünü kazanmalı’ dedi. Bunu kim karara bağlayacak? Fransız Hükümeti, Fransız Hükümeti de bu işe sıcak bakıyor. Bu böyle olunca ne oldu, İsrail’i aldı bir telaş. Ama ne telaş… ‘Bu işin engellenmesi lazım ve özellikle Araplara karşı ve Müslümanlara karşı yeniden bir aksiyoner ortaya çıkması lazım.’ Bu manada inanılmaz bir şekilde tahrik edildi ve ortalık birbirine girdi. İnanılmaz şekilde Avrupa’da Müslüman sayısı artıyor, Hristiyan sayısı azalıyor. Neden orada nüfus çoğalmıyor, bir ülkede nüfusun sabit kalması için 2,11 oranında yıllık çoğalma olması lazım ki o ülke mevcudu koruyabilsin. Aksi takdirde nüfus hızı aşağı indi mi perişansın. Fransa’nın 39 yıl sonra isteseler de istemeseler de çoğunluğu Müslüman olacak. Zaten Peygamber efendimiz bir hadisinde de Avrupa’nın Müslüman olacağına işaret ediyor. Bu tabi bir gelişim. Baksanıza Müslümanların doğurganlığı Fransa’da 8.1, Fransızlarınki 1.6… Nasıl yetişecek buna, aradaki fark gittikçe büyüyor.”

 

-MOSSAD’I İŞARET ETTİ

Başkan Gökçek, olayı direkt olarak Hristiyanların çıkarttığına inanmadığını kaydederek, konuşmasında şöyle devam etti:

“Hristiyanlar yabancı düşmanlığı yapıyor. Almanya’da bu çok net hale gelmeye başladı. Ama Fransa’daki son olay, direkt olarak İsrail kaynaklı.  Beynelmilel güçlerden, özellikle İsrail, Mossad’dan kalkıp hiçbir zaman direkt bir olay beklemeyeceksiniz. Endirekt olarak yapılır bunlar. Siz gider davanıza hizmet için ölürsünüz ama bilmezsiniz ki arkanızdan bir maşa sizi oraya itmiş. Geçmiş dönemlerdeki bizim sağ-sol kavgasını düşünün. Arkadan kimin dürttüğünü biliyor muydunuz? Bilmiyorduk, şimdi çıkıyor değil mi mahkemelerde…Ve kendileri mesela özellikle 27 Mayıs ihtilalinin nasıl yapıldığı o tarihlerdeki askerlerin tahrikleri teker teker çıkmadı mı ortaya. Avrupa’da olan olayda esas ana neden Fransa’nın Filistin’i tanıma sıkıntısı. Böyle bir dalga var. Nasıl engellersin bunu? Birileri ile.”

 

-CEVAP BULMASI GEREKEN SORULAR

Charlie Hebdo ile bir şeyler yapıldı, ben hala çözemiyorum” diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, şu suallerin cevap bulmasının gerektiğini söyledi ve soruları şöyle sıraladı:

          “1. Teröristler olayı yapıyorlar, kimliklerini arabada unutuyorlar, yahu niye kimliğini çıkartıp oraya koydun bunun mantığını bulanın elini öperim.

            2. Yerde öldürülen polis Müslüman

            3. Dışarıdan çizim yapan karikatüristler var o gün dergiye çağrılıyor, normalda dergiye gelmezlermiş, nasıl geliyor, niye geliyor, tesadüf mü?

          4. Araştırmadan sorumlU olan bir polis müdürü olaylardan dört gün sonra intihar ediyor. Bula bula bu zamanı mı buluyor.? Ben intihar ettiğine yüzde 1 inanmıyorum.

          5. Teröristlerden birinin imam nikahlı eşinin Suriye’ye geçtiğini MİT Fransa’ya bildiriyor, bunun bir terörist olduğunu MİT bile biliyor, Fransa istihbaratı bu konuda niye önlem almıyor.

          6. Derginin önünde her gün polis beklermiş son birkaç gün içinde polisler ortadan yok olmuşlar. Niye yok olmuşlar, niye beklememişler.

           7. Teröristlerin aslında uyuşturucu kullanan gençler olduğu defalarca yazıldı, bunlar nasıl islami terörist ki uyuşturucu ile haşır neşir oluyorlar?

          8. Peygamber efendimiz (S.A.V.) ile ilgili çizilmemesi gereken alçakça, karikatürler, bu olaylardan sonra ben onları gördüm çıldırasım geldi, o karikatürler iki sene önce çizilmiş, şimdi değil, bunların aklı yeni mi başlarına geldi, iki sene sonra mı fişekleri patladı, bu tamamiyle görevlendirilmedir, bunun altında doğrudan doğruya Müslümanlara karşı Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın ayağa kalkması, Filistin’in tanınmamasıdır.”

 

-İSRAİL’DEN BAŞKAN GÖKÇEK’E YAZILAN MEKTUP

Erkan Tan İsrail’de yaşayan Türkiye göçmeni Zalide Toledo’nun (İsrail’deki Türkiyeliler Birliği Başkanı) Başkan Gökçek’e yazdığı mektubu da Beyaz Tv’deki canlı yayın sırasında gündeme getirdi.

“Bakın ben burada öncelikle şunu söyleyeyim; ben Osmanlı’nın torunuyum, ta İspanya’dan sınır dışı edilen 250 bin Yahudiyi himaye eden bir atanın, bir neslin torunuyum, biz Yahudi düşmanlığı kesinlikle yapmayız, yeter ki mazlum ol” diyerek Yahudilere bakış açısını anlatan Başkan Gökçek, “Ama ben İsrail politikalarının ve özellikle Siyonizmin düşmanıyım” dedi.

Toledo’ya, “Siz plajda oyun oynayan çocukları katleden İsrail’e ses çıkarmayan bir İsrailli olarak konuşma hakkına sahip misiniz değil misiniz? Siz yüzlerce çocuk katledilirken, siz Gazze’de hastanede, okulları bombalayarak çoluk çocuk cinayet işlerken İsrail’in teröristliği üzerinde bir tek kelime laf ettiniz mi? Etmediler. Siz İsrail’de bu olanları bitenleri hiç görmediniz mi? Mavi Marmara’da benim kardeşlerim, Türk kardeşlerim şehit edildi, onlar şehit edilirken bu teröristlere mektup yazdınız mı ses çıkarttınız mı? Hayır.” diye seslenen Başkan Gökçek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim yüreğimiz yanıyor, orada Müslüman kardeşlerimiz evlatlarımız katlediliyor. Bundan dolayı elbette buna karşı İsrail’in bu politikasını tasvip etmediğmizi açıkça söyleriz. Efendim ‘sen niye milleti tahrik ediyorsun’ dersen tahrik etmiyoruz, milleti uyarıyoruz. Teröristlikten vazgeç, dünyadaki tek terörist devlet varsa o İsrail’dir. Biz tepkimizi ortaya koyarız, bizim ülkemizde yaşayan Yahudi vatandaşlar var, bunların içinde benim tanıdıklarım var. Oturup konuştuğum, sohbet ettiğim arkadaşlar var hiçbir sıkıntımız yok karşılıklı olarak. Biz Yahudi düşmanı değiliz, olmayız da biz Siyonizm düşmanıyız, biz İsrail’in politikalarının düşmanıyız, Netenyahu’nun düşmanıyız.”

 

-BAŞKAN GÖKÇEK: “TEHDİT ALIYORUM”

Başkan Gökçek “MOSSAD’tan İsrail’den tehdit alıyor musunuz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“O cephe istediği kadar bizi tehdit etsin. Ben 67 yaşındayım. 63 yaşında Peygamber efendimiz S.A.V. vefat etti. Benim 4 sene fazlam var. Allah uzun ömür versin, sağlıklı ömür versin. İnancıma ülkeme, hizmet edeyim ben bunu arzu ediyorum. Rabbime hep böyle dua ederim; ‘Rabbim uzun ömür ver sonunda da beni şehit eyle’ Detaya girmek istemiyorum ama elbette kaynak olarak aynı kaynaktan geliyor. Diyelim ki başıma birşey geldi, beni vurdular, şehit ettiler. Benim Türkiye’ye bırakabileceğim en büyük miras bu olur.. Allah’tan başka kimseden Müslüman olarak korkmayız. Söylediklerimizden de bir adım geri atmayız. Benim özellikle İsrail’e tavsiyem şu; yalnızlığı bırakın, korkan sizsiniz. Tekrar ediyorum, Rabbim dilemedikçe kimse bana bir şey yapamaz ama benim başıma bir şey gelirse şayet bu MOSSAD’tan gelmiştir. Milletim böyle bilsin ve millete de emanetim böyledir.

 

-PAPANIN AÇIKLAMASI

Charlie Hebdo olayı ile ilgili Papa’nın açıklamasına da programda yer veren Başkan Gökçek, bu açıklamayı da seyircileri ile paylaştı:

“Papa, yakın dostu Dr. Alberto Gaspari`ye ‘birisi anneme küfür ederse yüzüne bir yumruk yemeyi beklemelidir" demiş. Bu normaldir insanları provoke edemezsiniz, diğer insanların inançlarını aşağılayarak alay konusu yapamazsınız insanların dini inançları söz konusu ise ifade özgürlüğünün de sınırları vardır. Başkalarının inançları ile alay edenler ve dalga konusu yapanlar provokatördür...”

 

-CUMHURİYET GAZETESİ’NİN YAYINLARI

Cumhuriyet Gazetesi’nde bazı yazarlarınn Charlie Hebdo dergisindeki karikatürlerin aynısını yayınlamış olmasının inanılmaz olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Eğer karikatürleri görseydiniz bir Müslümanın çıldırmaması mümkün değil. Vicdan merhamet ya… Gelmiş geçmiş milyarların Peygamberi.  Sen buna böyle nasıl hakaret edersin? ” diye sordu.

Başkan Gökçek şöyle devam etti:

 “Sen kalkıp bunları Cumhuriyet Gazetesi’ne koyup da Türkiye’yi ne elde etmek istiyorsun? Türkiye’yi niye karıştırmak istiyorsun?  Bir de Türkiye’de iki cins insan var. Biri gerçekten yüreğinden iman edip yüreğinden parçalanıp yırtınanlar..  Bir de zaman zaman kullanılmak için ortaya çıkartılanlar. Kullanılan Müslümanlar var. Bir de baktık ki bazıları gidip gazeteyi basmaya kalkıyor. Hadi gitti bir tanesi bastı, o bütün Müslümanlara teşmil ediliyor. Ben o gün hatırlarsanız yalvardım, `Kimse Cumhuriyet’in önüne filan gitmesin, böyle bir iş yapmasın` diye. Avrupa’da seri katil, bir kalemde bilmem kaç tane adamı öldürdü, bunlar Hristiyan terörü değil mi? Bunlar Avrupa terörü değil mi? Cumhuriyet bütün bunlara rağmen, Peygamberimizin resmini koydu. Niye tahrik ediyorsun”

 

-DUMANLI PAPA KADAR OLAMADI-

Zaman Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın “her ne sebeple olursa olsun daha çıkmamış bir gazetenin kapısına polis gelmesini doğru bulmuyorum, Cumhuriyet’in yaptığı yayını sabah gördüm belli bir oranda hassasiyet gösterildiğine şahit oldum. Temel düşüncem şu; fikirlere fikirle karşı çıkılmalı, hoşlanmadığınız karikatürlere karikatürle cevap verebiliyorsanız doğru bir yerdesiniz” şeklindeki yorumunu da izleyicileri paylaşan Başkan Gökçek, "Ekrem Dumanlı, Papa kadar olamadı. Ne ayıp? Ben eski hizmet eri kardeşlerime sesleniyorum. bunları görüp de hala bunların arkasından gidilir mi?" diye konuştu.

 -“TERÖRÜ TASVİP ETMEYİZ”

“Biz öyle bir milletiz ki yani savaşırken bile savaşın kaidelerini koyup savaşta zulmü, savaşta terörü yasaklarız” diyen Başkan Gökçek, Halife Hazreti Ebubekir’in ordusuna savaşa giden askerlerine savaş ortamında Müslümanlara yasakladığı 10 maddeyi okudu ve “Ben kimseyi hedef göstermiyorum, tam tersine aman ha yaklaşmayın diyorum. Adam olay çıksın diye zorla tahrik ediyor. Bana saldır ve mazlum haline geleyim diye. Aman Cumhuriyet’e yaklaşmasın vatandaşlarım, gitsin Savcılığa şikayet etsin. Gezi olaylarını anlattık, bunun arkasında kimler olduğunu gösterdik artık kimse gitmiyor arkalarından…” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 
 

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04