686 Sayılı KHK`da bazı isimlere ilişkin delil nedir bilmiyoruz ama toplum tarafından bilinen, abdestinden asla şüphe edilmeyen isimler olduğunu belirten Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,Kamu tarafından yapılan tüm iş ve işlemlere `şaibe şalı` örtmek niy
686 Sayılı KHK'da bazı isimlere ilişkin delil nedir bilmiyoruz ama toplum tarafından bilinen, abdestinden asla şüphe edilmeyen isimler olduğunu belirten Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ,Kamu tarafından yapılan tüm iş ve işlemlere 'şaibe şalı' örtmek niyetinde olanlarla, masumların geri iadesi için ter akıtanlar bilinmeli.Bütün gayretimiz; 15 Temmuz Zaferi'mizin çalınmaması, bir kişinin bile mazlumken mağdur olmaması, mücadelenin sulandırılıp geriye kumpasa dönülmemesi içindir.''Dedi.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, “Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütleriyle mücadele edilmeli, terörle ilişkisi olanlar devletin kurumlarından temizlenmelidir. Ama bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşürülecekse, buna da müsaade etmeyiz” dedi.
Genel Başkan Ali Yalçın şunları söyledi;
'Yeni bir KHK yayımlandı. Önemli kısmı MEB'den olmak üzere 4464 ihraç var. Hiç bir zaman KHK'larla ilgili hemen cümle kurma yarışına girmedik.
Bizim, FETÖ ve terör konusundaki duruşumuz da masum ve mazlum varsa bu konudaki hassas tutumumuz da kamuoyu tarafından net olarak bilinir.
İnsan sosyal bir varlıktır ve sosyal çevresinde bıraktığı izlenim, yaşantısı, refleksleri çevresine genel bir kanaat verir. Kriptolar hariç.
Hukuk, bir iddianın ispatı için baş vurulacak mercidir. Sosyal hukuk devleti olmak 'adalet duygusu' konusunda toplum vicdanını rahatlatıyor.
15 Temmuz sonrası FETÖ ile ilgili açığa almalar ve ihraçlar nedeniyle kamudan hizmet alımında iş ve işlem hızı yavaşlayan yerler var.
Yargı bu kurumların başında geliyor. Yargının yükünü hafifletmek ve yanlışı önlemek için üretilen mekanizmalar işlem hızını çokca artırmadı.
Kurumlar, yargının yükünü artırmamak için üzerine düşeni titizlikle yapıp, kılı kırk yarmalı. Atalım da o kendi aklanıp gelsin denilmemeli.
İlk KHK'lardan ziyade son KHK'larda 'ya bu nasıl olur' tepkisi çoğalıyorsa; burda şüphe doğal olarak devreye giriyor, itirazlar çoğalıyor.
Bu son KHK ile ilgili itirazın daha fazla olduğu bilinmelidir. İlk ve sonraki KHK kıyasında halbuki en az olması gereken olmalı mantıken.
686 Sayılı KHK'da bazı isimlere ilişkin delil nedir bilmiyoruz ama toplum tarafından bilinen, abdestinden asla şüphe edilmeyen isimler var.
Kamu tarafından yapılan tüm iş ve işlemlere 'şaibe şalı' örtmek niyetinde olanlarla, masumların geri iadesi için ter akıtanlar bilinmeli.
Bütün gayretimiz; 15 Temmuz Zaferi'mizin çalınmaması, bir kişinin bile mazlumken mağdur olmaması, mücadelenin sulandırılıp geriye kumpasa dönülmemesi içindir.''Dedi
Genel Başkan Ali Yalçın, Yozgat’ta üyelerle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçın, Türkiye’nin, 15 Temmuz darbe girişimiyle tarihi bir dönemeçten geçerek işgalden kurtulduğunu söyledi. Milletin bu süreçte tarihi bir duruş sergilediğini ifade eden Yalçın, devletin bir daha zafiyet yaşamaması için her kademede bulunan bütün ihanet şebekelerinin atıklarının temizlenmesi noktasında bir dirayet ortaya konulduğunu kaydetti.
Açığa almaların hızlı bir şekilde gerçekleştiğine, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler hazırlandığına dikkat çeken Yalçın, “Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütü mensupları devletin kurumlarından temizlenmelidir. Devletin güvenliğiyle birlikte milletin de geleceğine ilişkin güvencesi sağlanmış oldu. Bu beklenen bir şeydi ve bu süreci kesinlikle destekliyoruz. Bu hainlere merhamet etmek, bu millete, bu vatana ihanet etmek demektir. Ama bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşürülecekse, buna da müsaade etmeyiz. Masumların hakkını her şartta ararız. Bu duruşumuzdan şimdiye kadar taviz vermedik, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
ARTUKLU HABER AJANSI
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55