MEMUR-SEN HEYETİ MARDİN`DE TERÖR MAĞDURLARINA YARDIM ELİ UZATTI

Memur-Sen heyeti, Ramazan ayı boyunca yürütülecek olan yardım kampanyası kapsamında Mardin`de terör mağduru ailelere gıda yardımı gerçekleştirdi. Heyet, Mardin`de bir dizi ziyarette bulundu.

Mardin 24.06.2016 18:23:43 0
MEMUR-SEN HEYETİ MARDİN`DE  TERÖR MAĞDURLARINA YARDIM ELİ UZATTI

Memur-Sen Konfederasyonu ve Deniz Feneri Derneği işbirliği ile başlatılan yardım kampanyası hız kesmeden sürüyor. Memur-Sen’in Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı yardım seferberliği kapsamında Mardin’e giden Memur-Sen heyeti, terör mağduru ailelere 1 TIR’lık gıda yardımı gerçekleştirdi.

Bu amaçla Mardin’e giden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Hacı Bayram Tonbul, Mehmet Emin Esen, Bayındır-Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Boskurt ve Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, çeşitli ziyaretlerde de bulundu. yapılan ziyaretlere Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın, Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Başkanı Eyyüp Değer, ve Memur-Sen Mardin İl Yönetimi de eşlik etti.

KAYA: NEREDE MAZLUM VARSA BİZ ORADAYIZ

Yardım kampanyası hakkında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, dünyada nerede mağdur ve mazlum varsa, onlarla imkânlarını paylaşmaktan çekinmediklerini söyledi. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Kaya, şöyle konuştu: “Terör nedeniyle mağdur olan kardeşlerimiz var. Biz de Memur-Sen olarak 2016'daki bütün iftarlarımızı iptal ettik. Oradaki imkânlarımızı buradaki kardeşlerimizle bölüşmek için seferberlik başlattık. O seferberliğin gereği olarak buradayız. Buradaki kardeşlerimizle birlikte olmaktan, imkânlarımızı, fırsatlarımızı bölüşmekten, paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.”

BAYRAKTUTAR: ACILARI PAYLAŞMAYA GELDİK

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, “Memur-Sen, ülkede ve dünyada nereye yardım için koşmuşsa ön saflarda Diyarbakır, Şırnak, Hakkâri, Bingöl ve Bitlisli kardeşlerimiz, üyelerimiz, gönül erlerimiz vardı. Bugün de Diyarbakır’da, Mardin’de, Şırnak’ta hanelerine, bedenlerine yüreklerine, zihinlerine terör kurşunları sıkılan, evlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimiz darda ve zorda. Biz de onlardan gördüğümüz gibi sıkıntılarını gidermeye, onlardan öğrendiğimizi yapmaya ve acılarını paylaşmaya geldik” diye konuştu.

TONBUL: TERÖR BU TOPRAKLARDAN SİLİNMELİDİR

Bölge halkının günlük yaşamını etkileyen her türlü faktörün ortandan kaldırılması gerektiğini belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ise şu şekilde konuştu: “Çocuklar rahatlıkla okula gitmeli, hastalar doktorsuz kalmamalı, fabrikalar açık kalmalıdır. Vatandaşların eğitim hakkını, sağlık hakkını, ulaşım hakkını hepsinden önemlisi yaşam hakkını yok sayan, riske sokan görüntüler sona ermeli, silahlar gömülmeli, terör bu topraklara bir daha gelmemek üzere tamamen ortadan kaldırılmalıdır.”

ESEN: KARDEŞLERİMİZ ASLA UNUTMADIK

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise, Çukur siyasetinin birçok insanı mağdur ettiğinin altını çizerek, “Sığınacak bir ev, karınlarını doyuracak bir dilim ekmeğe muhtaç kalmış terör mağduru bu kardeşlerimizi unutmadığımızı ve onların yanında olduğumuzu göstermek için bugün Memur-Sen ailesi olarak buradayız” dedi.

Memur-Sen heyeti, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırı dolayısıyla, Mardin'in Midyat ilçesinde yetkililere geçmiş olsun ziyareti de gerçekleştirdi. Heyet sırasıyla Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ü, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman’ı, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nu ziyaret etti.

Daha sonra heyet, Mardin Kardeşlik ve Dayanışma ile Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformlarını da ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00