MEMUR EMEKLİ SEN MARDİN ŞUBE BAŞKANI ÇALHAN'DAN EMEKLİ MAAŞLARINA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Başkan Çalhan, Buradan çağrıda bulunuyoruz. Emeklilerin sorunlarını Temmuzdan, Ocağa, Ocaktan tekrar Temmuza öteleneceğine acilen emeklilerin sorunları masaya yatırılmalı ve derhal gerekli olan iyileştirmeler yapmalıdır” dedi.

Mardin 11.05.2024 14:50:00 0
MEMUR EMEKLİ SEN MARDİN ŞUBE BAŞKANI ÇALHAN

Emekli Memur Sen Mardin Şube Başkanı Salih Çalhan Emeklilerin içinde bulundukları zor koşullara değinerek; “Hükümet son bir yıldır sürekli emeklilerin içinde bulunduğu zor koşulları iyileştirme sözü vermekte ancak; söylenenler vaatten öteye gitmemektedir. Emekliler sürekli ötelenmektedir” dedi. 
 

“Memura Verip de Emekliye Vermemek Olur mu” Dediler… Oldu.  Memurlara 8077 Liralık iyileştirmenin yapıldığı 2023 Yılı Temmuz ayından beri pek çok hükümet yetkilisinin emeklilere de iyileştirme yapılacağını defalarca deklare ederek emeklilerin beklenti içerisine sokulduğunu ifade eden Çalhan; “Memura verip de emekliye vermemek olur mu” sözünün halen vücut bulmadığını ifade ederek, “Memura verip de emekliye vermemek olur mu”  dediler, oldu. Memura verip emekliye vermediler” dedi.

 

Emeklilere eski Türkiye’yi gençlere anlatma görevinin de yüklediğini hatırlatan ÇALHAN; “Emekliler eskilerde çocuklarının, hatta torunlarının ihtiyaçlarını bile karşılarken, şimdilerde temel gıda maddelerini bile karşılayabilmek için sabahın erken saatlerinde amele pazarlarında, inşaat şantiyelerinde, ayakkabı boya sandıklarında birkaç ekmek parasına çalışmakta, hayatlarının son deminde adeta yaşam savaşı vermektedirler” dedi.
“Bu utanç verici tablo bir an evvel düzeltilmeli”

Yoksul sofralarının temel gıda maddesi olan ekmeği 2 Lira daha ucuza almak için sabah namazından sonra halk ekmek bayileri önünde sıraya geçen emekliler, biraz para biriktirebildilerse 200-300 Gram kıyma alabilmek için gecenin kör karanlığında Et ve Süt Kurumu önünde yerini almaktadırlar diyen Başkan Çalhan; Günlük yevmiyeli iş bulamayan emeklilerin günü aç-susuz mahalle parklarında geçirmekte, bir fincan kahve içemedikleri 40 Yıllık kadim dostlarıyla hava kararınca uğrak mekanları olan semt pazarlarında buluştuğunu, Pazar artıkları toplayarak yaşam mücadelesi verdiklerini ifade etti.  

3294 Sayılı Kanunun ikinci maddesine göre ailede kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise aile sosyal yardıma muhtaçtır diyen Mardin Emekli Memur Sen Şube Başkanı ; “10 Bin Lira hatta 11 Bin 330 Liranın altında aylık alan ve eşi çalışmayan bütün emekliler kanunen sosyal yardıma muhtaçtır. Bu Utanç verici bir tablonun bir an evvel düzeltilmesi, emeklilerin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayacakları gelire kavuşması acildir, zorunluluktur. Emeklisi mutlu olmayan hiçbir iktidarın uzun süre varlığını sürdürmesi mümkün değildir” dedi.

Emekliler 50 Yıllık Hayat Arkadaşıyla Göz Göze Gelmekten Kaçınır Oldu…

Aynı yastığa baş koyduğu elli yıllık hayat arkadaşıyla göz göze gelmekten kaçınır hale gelen emeklilerin, “Seni Uzaktan Sevmek Aşkların En Güzeli” şarkısını mırıldanarak pazardaki ‘Ayşe Kadına’ hayran hayran baktığını ifade eden Mardin Emekli Memur Şube Başkanı Salih Çalhan açıklamasının sonunda; “Emeklilerin sorunu ülkenin birinci öncelikli sorunudur. Emeklilerin sorunlarını görmezden gelen iktidarın tutumunu biran evvel değiştirmesi gerekir. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Emeklilerin sorunlarını Temmuzdan, Ocağa, Ocaktan tekrar Temmuza ötelemek yerine biran evvel, hatta hemen şimdi emeklilerin sorunları masaya yatırılmalı ve derhal iyileştirmeler yapmalıdır” dedi.

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79