Memurlardan hükümete Zam çağrısı

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT memur maaşlarına yapılan zammın enflasyon karşısında eridiğini belirtti.

Mardin 9.04.2021 10:41:00 0
Memurlardan hükümete Zam çağrısı

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT memur maaşlarına yapılan zammın enflasyon karşısında eridiğini belirtti. UNAT yüzde 20 oranında seyyanen zam yapılmasını ve gelir vergisi oranının yüzde 15’te sabitlenmesi için hükümete çağrıda bulundu.

 

UNAT Açıklamasında ‘’Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur ve memur emeklisine yüzde 3’lük toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 0.71 fark göründü. Bu farkın bir miktar daha artması bekleniyor. Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT memur maaşlarının enflasyon karşısında eridiğine dikkat çekti.  UNAT gelir kaybının tazmin edilmesi için taleplerini sıraladı. Memur maaşlarının en az işveren konumundaki kamunun bütçesi kadar zarar gördüğüne dikkat çeken Ümit UNAT Hakem Kurulu’nun mali gerçekleri görmezden geldiğini iddia etti. UNAT yetkilileri kamu görevlilerinin
kaybını telafi ve tazmin etmeye davet etti.’’

TALEPLERİNİ SIRALADI
Ümit UNAT, kamu görevlilerinin maaşlarında ortaya çıkan erimenin tazmin edilmesi amacıyla Ocak ayından geçerli olmak üzere en düşük devlet memuru maaşının yüzde 20’si oranında seyyanen zam yapılmasını istedi. Ümit UNAT kamu görevlilerinin gelir vergisi oran ve matrahları nedeniyle yaşadıkları kayıplarının giderilmesi, ek ödemelerin faiz ve kur artışına paralel olarak artırılmasını uyumlu olacak şekilde (aynı oranda) artırılması, 5. Dönem toplu Sözleşme çerçevesinde oluşan enflasyon kaynaklı gelir kayıplarının hesaplanarak enflasyon farkı tazminatı adıyla, 01 Ocak 2020’den bugüne oluşan zararın defaten ödenmesini talep etti.  UNAT ayrıca taleplerin karşılanmasını sağlayacak yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini istedi.

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, son olarak  gelir vergisi tarifelerine ilişkin, “Matrahlar eş değerli şekilde güncellenmeli ve kamu görevlilerinin kayıplarının önüne geçilmeli. Burada matrahı bırakalım. Yapılabilecek tek şey, gelir vergisi kesintilerinin yüzde 15 ile sabitlenmesi ve bu anlamda mali kayıpların önüne geçilmesidir.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


Anahtar Kelimeler: Memurlardan hükümete çağrısı
26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00