MENAJERİ ÖZGÜR ARAS`TAN DENİZ SEKİ HAKKINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Deniz Seki?nin menajerliğini yapan Özgür Aras, Cezaevinden tahliye edilen Ünlü Sanatçı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Magazin 7.06.2017 12:56:48 0
MENAJERİ ÖZGÜR ARAS`TAN DENİZ SEKİ HAKKINDA ÇARPICI  AÇIKLAMALAR

Deniz Seki’nin menajerliğini yapan Özgür Aras, Cezaevinden tahliye edilen Ünlü Sanatçı hakkında  çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

Ünlü menajer Özgür Aras'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

*Deniz Seki, 13 Şubat 2009 yılında gözaltına alındı. Beşiktaş Kuruçeşme’deki operasyonu kurallara aykırı olarak Jandarma yaptı ve polise haber vermedi. Arama kararı olmaksızın arama yapıldı. Daha sonra mahkumiyetine neden olan suç konusu maddeye hiç rastlanmadı. 3 gün gözaltında kaldıktan sonra savcının tutuklama istemi hakim tarafından reddedilerek serbest bırakıldı. Savcının bu karara itirazı kabul edilince 24 Şubat 2009 da yeniden gözaltına alınıp tutuklama kararı yüzüne okundu. İlk duruşmasının yapıldığı 1 Ekim 2009 tarihine kadar tutuklu kaldı, o gün tahliye edildi.

 

*Örgüt bağlantısı iddia bile edilmemesine rağmen davası DGM lerin yerine kurulan “Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi “nde görüldü. Sonuçta mahkeme, 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti. Karar Duruşma savcısının istediği cezadan daha ağırdı. Karar Deniz Seki lehine hem savcı hem de Deniz Seki’nin avukatı tarafından temyiz edildi. Dosya savcısı değiştirildi ve yeni savcı Deniz Seki lehine temyizi geri çektiğini mahkemeye bildirdi. Ceza Yargıtay 10. Ceza Dairesi tarafından oyçokluğu ile lehine bozuldu; ancak Yargıtay savcısı bu karara itiraz etti ve davanın taşındığı Yargıtay Ceza Genel Kurulu, oyçokluğuyla Deniz Seki aleyhine karar vererek 6 yıl 3 aylık cezayı kesinleştirdi. Bunun üzerine 30 Mayıs 2014'te hakkında hakkında yakalama emri çıkarıldı. Özel Görevli Mahkemeler, adil yargılanma hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle kanunla kaldırıldı. Bugün Deniz Seki’nin yargılama sürecinde rol oynayan Jandarma-Savcı-Hakimlerin önemli bir kısmı örgüte üye olmaktan halen tutuklu veya firari.

 

*Deniz Seki 15 Kasım 2014 gözaltına alındı ve 16 Kasım 2014'te ikinci defa Bakırköy Kadın cezaevine girdi.

 

*Deniz Seki 7,5 ay 2009 yilinda tutuklu kalmisti. Kasim 2014 te bu kez hukumlu olarak girdi 2 yil 6,5 ay da bu defa kaldı. Toplam 3 yil 2 ay özgürlügünden yoksun kaldi. Bu süreç 1152 gün ediyor.

 

*Deniz Seki'nin ceza evinde el çizimi ile yaptığı görselin olduğu ve şiirinin yer aldığı tshirt’ler El Bebek Gül Bebek Derneği’nin erken doğan çocukların tedavisine gelir olarak 2015 Yılbaşı Alışveriş Festivali'nde satışa sunuldu.

 

*Herkesin konuştuğu efsane dizi “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”’ın 14 ve 15. Bölümleri için  Deniz Seki Aralık 2015 ‘de kamera karşısına geçti. Deniz Seki'ye dizi de Deniz Çakır eşlik etti.

 

*”Denizin Dibi” adını verdiği ilk kitabı Şubat 2016’ da yayınlandı.

 

*”Mutluluğa Söz Verdim” adını verdiği ikinci kitabı Mayıs 2017 ‘de yayınlandı.

 

*Deniz Seki’nin 2009 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığı başvurusunda AİHM yedi yıl gibi uzun bir süre sonra olumlu bir karşılık verdi. Kararda Deniz Seki’nin kişi özgürlüğünün ihlal edildiği sonucuna varıldı. Böylece Deniz Seki’nin 2009 yılındaki 219 günlük tutukluluk sürecinin hukuka aykırılığı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince de tescillendi.

 

*Deniz Seki, kendisine mektup yazıp "Hayat seni tam bir savaşçı olarak yetiştiriyor. Dik dur! Çilehaneyi verimhaneye çevir" diyen Sezen Aksu'nun sözünü dinleyerek 2.5 yıl boyunca cezaevinde açılan gitar, tiyatro ve drama, aşçılık, el becerisi, protokol ve sofra, reiki enerji kurslarına katılıp hepsini tamamlayarak MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün verdiği 6 sertifikaları almaya hak kazandı.

* Deniz Seki günümüze kadar 50 ‘nin üzerinde sözü ve müziği kendine ait şarkı besteledi.

 

 

 

DENİZ SEKİ KONSER TAKVİMİ :

 

 

15 Temmuz Cumartesi Kıbrıs SAVOY HOTEL

5 Ağustos Cumartesi İstanbul CEMİL TOPUZLU HARBİYE AÇIKHAVA TİYATROSU

12 Ağustos Cumartesi Kıbrıs SAVOY HOTEL

26 Ağustos Cumartesi  Ankara WİNNER İNCEK HOTEL

2 Eylül Salı Kıbrıs SAVOY HOTEL

13 Ekim Cuma İzmir AÇIKHAVA TİYATROSU

14 Ekim Cumartesi Antalya AÇIKHAVA TİYATROSU

27 Ekim Cuma Kıbrıs MERİT LEFKOŞE HOTEL

28 Ekim Cumartesi Kıbrıs MERİT LEFKOŞE HOTEL

9 Kasım Perşembe Kıbrıs KALP DAMAR CERRAHİSİ KONGRESİ

11 Kasım Cumartesi Kıbrıs VASKÜLER CERRAHİ KONGRESİ

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35