MENGENE`DEN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI ZAFERİ MESAJI

Büyük Osmanlı Eğitim Ocakları Derneği (BOSEDER) Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Şener Mengene, Çanakkale Zaferi`nin 100. yılında, şehitlerimize şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe, milli ve manevi değerlere kararlı

Türk Dünyasından Haberler 24.04.2015 15:49:55 0
MENGENE`DEN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI ZAFERİ MESAJI

Büyük Osmanlı Eğitim Ocakları Derneği (BOSEDER) Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Şener Mengene, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, şehitlerimize şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe, milli ve manevi değerlere kararlı şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini bildirdi.

Mengene, Çanakkale Kara Savaşları Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin milletin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin dönemin imkânsızlıklarına rağmen milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan çekinmediğini gözler önüne serdiğini vurgulayan Mengene, Çanakkale'deki birlik, kardeşlik ve dayanışmanın, zaferi beraberinde getirmesinin yanı sıra kurtuluş savaşı için gerekli mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olduğuna işaret etti.

Çanakkale ruhunun, milletin hiçbir engel tanımamaktaki azminin, birlik, beraberlik ve kardeşlikten ödün vermeme konusundaki kararlılığının göstergesi olduğuna dikkati çeken Mengene, "Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının da güvencesidir. Kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alan bizler, milletçe hep birlikte, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olmayı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Mengene, Çanakkale bir destandır, bir milletin dirilişidir, bir medeniyetin var olma mücadelesidir, hasta addedilen bir devletin ayakta olduğunun bir göstergesidir. Büyük zaferin 100. Yılında, Çanakkale'de yatan yüzbinlerce şehidi rahmet ve hayırla yâd ederken, onlara şükran borcunu ödemenin yolunun vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe, milli ve manevi değerlere kararlı bir şekilde sahip çıkmaya devam etmekten geçtiğini vurgulayarak, "Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadesine yer verdi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90