Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal İstihbarat Teşkilatı’nın (BND) Türkiye’ye yönelik dinleme ve izleme faaliyetlerinde bulunduğu iddialarına ilişkin, "Almanya`daki istihbarat teşkilatlarının çalışmaları hakkında kamuoyu önünde bilgi vermiyorum" dedi.
Letonya Başbakanı Laimdota Straujuma ile görüşen Merkel, daha sonra BND`nin Türkiye’ye yönelik dinleme ve izleme faaliyetlerinde bulunduğu iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.
Türkiye’nin BND tarafından dinlendiğine iddialarının hatırlatan bir gazetecinin, ‘’Bu sizin, `Dostlar arasında dinleme olmaz’ sözlerinizle bağdaşıyor mu?" sorusu üzerine Merkel, "Almanya`daki istihbarat teşkilatlarının çalışmaları hakkında kamuoyu önünde bilgi vermiyorum. Gerekli olan ne varsa bu Federal Meclis Parlamento Kontrol Komitesi`nde (PKGr) konuşulur, tartışılır. Gerekli olduğunda PKGr`e daha fazla bilgi verebilir`` ifadelerini kullandı.
Söz konusu cümleyi de ABD ilgili bağlamda sarfettiğini belirten Merkel, ``Biz hala güvenlik ve aynı zamanda bilgilerle nasıl davranacağımız konusunda farklı görüşe sahibiz. Bu farklılıkların süreceğini düşünüyorum`` şeklinde konuştu.
Angela Merkel, bu konuda şimdilik bu kadar söyleyebileceğini kaydetti.
10698,13%1,25
42,34% 0,09
49,14% 0,16
5457,23% -0,70
9189,23% 0,00