MERKEZ PARTİSİ RESMEN KURULDU

Genel Başkanlığını Prf.Dr.Abdurrahim Karslı`nın Yaptığı parti Resmen kuruldu.

Siyaset 9.07.2014 17:17:00 0
MERKEZ PARTİSİ RESMEN KURULDU

AKP`ye karşı sağda yeni bir parti Dün resmen kuruldu. Merkez Parti ismi ile kurulan yeni partinin başkanı ise, Prof. Dr. Abdurrahim Karslı oldu.
Türk siyaset hayatını 80.Partisi olarak kurulan ve Kurucular Kurulu arasında Eski Trafik Hastanesi Başhekimi Mardinli Bilim Adamı Prf.Dr.İM.rfan Sabah`ın da bulunduğu  Merkez Partisi Dün saat 11.00`da partinin Ankara Balgat`taki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtımı yapılarak resmen siyaset hayatına girdi.

Gülen Cemaati ile AKP arasındaki gerilimin ve bu dönemde yaşananlara partinin kuruluş sloganları ve felsefesinde üstü kapalı bir şekilde yer verildi.

Partinin kuruluş davetiyesinde "Zulüm ve keyfiliğin yerine; Mutlak hak ve adalet, Korku ve güvensizliğin yerine; Huzur ve barışı, Yolsuzluk, hırsızlık, kayırmacılık yerine; Şeffaf ve adil düzeni inşa etmek ilkeleri doğrultusunda mücadelesini sürdürecektir" ifadeleri yer aldı.

AKP`DEN MERKEZ PARTİ`YE
AKP ile Gülen Cemaati arasında yaşanan savaşın ardından bilindiği üzere aralarında Hakan Şükür ve İdris Bal gibi isimlerin de bulunduğu birçok AKP`li milletvekili ve yurt genelinde parti yönetimi istifa etmiş, bu isimlerin siyasi hayatlarına nasıl ve nerede devam edecekleri ise merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde kurulacak Merkez Parti`ye bu isimlerden bazılarının önümüzdeki haftalarda katılacağı iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre, Merkez Parti`nin resmen kurulmasının ardından AKP`de yeni istifaların olacağı da kulislerde iddia ediliKurucular Kurulu arasında eski ANAP`lı, MHP`li, DSP`li vekillerden İbrahim Özdemir, Uğur Aksöz, İrfan Demiralp, Hüsnü Yusuf Gökalp, Rıza Müftüoğlu, Aydın Tümen gibi isimler var. AK Parti`den ayrılan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de Merkez Partisi`nde yer alacağı iddia ediliyor. Merkez Partisi, Ankara eski Has Parti binasında faaliyete geçti. Merkez Partisi açılış törenine çok sayıda siyasetçi katıldı.

Merkez Parti`nin ayrıca 3 dönem kuralına takılan isimlerle de görüştüğü iddia ediliyor.
Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı Basın Toplantısında yaptığı konuşmasında: “Ben dindar bir cumhuriyetçiyim. Bu zamanda cumhuriyet bizim için bir nimet. Bu bizim için bir nimet olduğu için hedefimiz bunu geliştirmek, korumak.
Merkez Partisi (MEP) Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, "Ben dindar bir cumhuriyetçiyim. Bu zamanda cumhuriyet bizim için bir nimet. Bu bizim için bir nimet olduğu için hedefimiz bunu geliştirmek, korumak. Biz bu cumhuriyetin samimi çocuklarıyız" dedi.

Türkiye`nin 80. partisi olarak Merkez Partisi kuruldu. MEP Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Merkez Parti`nin kuruluş töreninde konuşma yaparak partinin amacını, hedeflerini ve vizyonunu açıkladı.

Parti temelinin muhabbet olacağını kaydeden Karslı, "Riya ve yalandan uzak milletin değerlerine sahip ve milletin ortak menfaatini gerçekleştirmek için bir faaliyet ve hareketten ibaret. Hep muhabbet iklimi içerisinde olacağız. Kavga yok, birbirimizi azarlama yok. İstişare zemini içerisinde olacağız, ortak aklı üretmeye çalışacağız. Şahsi menfaatimiz yok. Dolayısıyla huzurlu bir ortam sağlam biz zemin" diye konuştu.

Cumhuriyetin değerleri ile kavgalı olmadığını belirten Karslı, `Ben dindar bir cumhuriyetçiyim` diyerek, "Bu zamanda cumhuriyet bizim için bir nimet. Bu bizim için bir nimet olduğu için hedefimiz bunu geliştirmek, korumak. Biz bu cumhuriyetin samimi çocuklarıyız" şeklinde konuştu

Abdurrahim Karslı kimdir?

Erzurum Horasanlı olan Abdurrahim Karslı, 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun oldu. 1985-1986 eğitim ve öğretim yılında açılan Yüksek Lisans sınavlarına katılan Karslı, İstanbul üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Özel Hukuk Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini tamamladı. Hukuk alanında uzmanlaşan Abdurrahim Karslı, İstanbul Barosu`nun, çeşitli üniversitelerin, fakültelerin ve enstitülerin, vakıfların ve derneklerin düzenledikleri toplantılarda konferanslar ve seminerler verdi. 2010 yılında İcra İflas Hukuku Ders kitabını yazdı. 4 Mart 2010 tarihinde profesör kadrosuna atandı. Halen danışmanlık hizmeti de veren Karslı, ayrıca anabilim dalı başkanlığı, fakülte yönetim kurulu üyeliği, Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevlerini yürütüyor.
Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı tarafından Ankara Balgat`ta Bulunan Litia Otel`de (Türkiye Barolar Birliği Konuk Evi)`nde iftar yemeği verildi.
İftar yemeğinde Ankara yazılı ve Görsel Basını yer aldı.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04