Mermerciler Sanayi Sitesi Hızla Devam Ediyor

Mamak Belediyesi ilçede gelişim ve değişimle birlikte bölgeye istihdam kazandıran yatırımlarına da devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçede dağınık olarak hizmet veren mermerci esnafını bir araya getirmek amacıyla Ortaköy'de yapımı d

Belediye Haberleri 9.08.2013 12:05:00 0
Mermerciler Sanayi Sitesi Hızla Devam Ediyor

Mamak Belediyesi ilçede gelişim ve değişimle birlikte bölgeye istihdam kazandıran yatırımlarına da devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçede dağınık olarak hizmet veren mermerci esnafını bir araya getirmek amacıyla Ortaköy’de yapımı devam eden Mermerciler Sanayi Sitesinde işyerleri yükselmeye devam ediyor. Sanayi sitesi ile esnafın modern şartlarda hizmet vereceğini kaydeden Akgül, sanayinin ilçeye de canlılık getireceğini söyledi.

 

Ankara’da İlk Defa Mamak’ta

Ekonomik hareketliliği artırmak amacıyla inşa edilen sanayi sitesinde Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri6 kmyol yol açımı gerçekleştirerek, yol açım çalışmalarını yüzde doksan oranında tamamlandı. 210 dönümlük alanda yapımı devam eden sanayi sitesinde idari tesisler, ticaret alanı, spor alanları, cami ve konut alanları bulunuyor. Sanayicileri bölgeye getirerek işsizliği de en düşük seviyeye indirmek istediklerini belirten Akgül, istihdamı artıran çalışmalarla Mamak’ın ekonomisinin daha da büyüyeceğini kaydetti. Yapımı devam eden doksan altı işyerinden elli tanesinin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Akgül, “Sanayi sitemizde150 metrekareaçık ve150 metrekarekapalı kullanım alanı olmak üzere toplam 300 metrekarelik dükkânlarda, mutfaktan banyoya kadar bütün detaylar düşünüldü. Ankara’da ilk defa Mamak’ta uyguladığımız bu sanayi sitesi sayesinde, esnafımız daha iyi şartlarda daha iyi mekanlarda iş üretecek” dedi.

 

 

 ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA-MAMAK


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00