MERSİN BAROSU?NDAN YAYIN YASAĞINA TEPKİ

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen,: ?Terörü önlemesi gereken istihbarat birimleri, görevini yerine getirmemektedir. Görevlerini yapmayanlar halen makam ve mevkilerinde oturmaya devam etmektedir ve korunarak kollanmaktadır. Yayın yasakları ile halkın bi

18.02.2016 11:59:41 0
MERSİN BAROSU?NDAN YAYIN YASAĞINA TEPKİ

Mersin Barosu Başkanı Alpay  Antmen,: “Terörü önlemesi gereken istihbarat birimleri, görevini yerine getirmemektedir. Görevlerini yapmayanlar halen makam ve mevkilerinde oturmaya devam etmektedir  ve korunarak kollanmaktadır. Yayın yasakları ile halkın bilgi alma hakkı sürekli olarak elinden alınmaktadır.''Dedi.

Ankara’daki bombalı saldırıyı kınayan Baro Başkanı Antmen, saldırının; dinsel ve mezhepsel söylemlerle halkları birbirine düşüren, terörist çetelere ‘dur’ diyemeyen, şahadet mertebesine ulaşmış insanlar üzerinden pirim yapmaya çalışan siyasi iktidarın hatalı politikalarının bir sonucu olduğunu söyledi.

 

Ankara’da 30’a yakın askerin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen’den tepki geldi. “Başkentin orta yerindeki bu bombalı saldırı; kabadayı edebiyatı yaparak, dinsel ve mezhepsel söylemlerle halkları birbirine düşüren, terörist çetelere ‘dur’ diyemeyen, şahadet mertebesine ulaşmış insanlarımız üzerinden pirim yapmaya çalışan siyasi iktidarın hatalı politikalarının bir sonucudur” diyen Antmen, önleyici tedbirler almak yerine söylemleriyle bütün şer odaklarını kışkırtan, yapılan saldırıları seyreden, her seferinde misliyle tokat yememize neden olan bir siyasi iktidarın iş başında olduğunu savundu.

 

YAYIN YASAĞINA TEPKİ!

“Bu gün gelinen noktada ülke, terör örgütleri anlamında yol geçen hanına dönmüştür” diyen Başkan Antmen, “Terörü önlemesi gereken istihbarat birimleri, görevini yerine getirmemektedir. Görevlerini yapmayanlar halen makam ve mevkilerinde oturmaya devam etmektedir  ve korunarak kollanmaktadır. Yayın yasakları ile halkın bilgi alma hakkı sürekli olarak elinden alınmaktadır. Ülkemizdeki kaos günden güne derinleşmiş, toplumsal barış zedelenmiş, yok olmuştur. Bilinmelidir ki; her ne görüşten olursa olsun terör odaklarının ya da çetelerinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarında terör estirmek ve mesaj vermek haddi değildir. Hadlerinin de en sert şekilde bildirilmesi elzemdir.

 

“BAŞKANLIK HEVESİNİN PEŞİNDE KOŞACAĞINIZA, BARIŞ VE HUZURU SAĞLAYIN”

Siyasi iktidar Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini değiştirmeye uğraşacağına, Başkanlık sistemi hevesleri peşinde koşacağına, ülkemizde, aldığı oyun da hakkını vererek, barış ve huzur ortamını sağlamakla yükümlüdür. Bizler her defasında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesinden ayrılınmaması gerektiğini ısrarla söyledik. Yineliyoruz Yurtta sulh cihanda sulh… Ayrıca ekliyoruz ‘hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’, o satıh da bütün vatandır.

Bu bağlamda gerçekleştirilen bu hain, alçak, onursuz terörist saldırıyı, terörden beslenenleri, her türlü terörü şiddetle kınarken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00