MERSİN BAROSUNDAN KARAMANDAKİ ``UTANÇ DAVASI``NA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Karaman?da insanlığın yargılandığı utanç davasında ihmali olan görevlilerin tespiti için tahkikatın genişletilmesini isteyen Baro Başkanı Antmen, ?Gerici? yobaz, sapıklara geçit vermeyeceğiz? dedi.

21.04.2016 11:34:17 0
MERSİN BAROSUNDAN  KARAMANDAKİ ``UTANÇ DAVASI``NA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Karaman’da insanlığın yargılandığı utanç davasında ihmali olan görevlilerin tespiti için tahkikatın genişletilmesini isteyen Baro Başkanı Antmen, “Gerici? yobaz, sapıklara geçit  vermeyeceğiz” dedi. Karaman'da dün görülen insanlığın utanç davasında Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ile  Çocuk Hakları ve Kadın Hakları Merkezi temsilcileri de hazır bulundu. Mersin Barosu’nun  müdahillik talebinin kabul edilmesi ile birlikte başlayan yargılama kapsamında? sanık  hakkında toplam 508 yıl 3 ay hapis cezasına hükmolundu.  Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Antmen, üst sınırdan verilen bu cezanın sevindirici olsa da tek celsede bitirilen, ihmali olan görevlilerin tespitine yönelik tahkikatın  genişletilmesi talebinin reddedilerek, kamuoyunun gündeminden düşürülmek istenmesine  tepki gösterdi. “Bu rezillikte sorumluluğu bulunan tüm idarecilerin de hak ettiği cezaları  alacağı güne dek mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz” diyen Antmen, Ensar Vakfı ve  KAİM­DER'e yapılan soruşturmanın derhal davaya dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca  Karaman Milli Eğitim Müdürü ve Karaman Valisi'nin de görevden alınması gerektiğini  bildiren Antmen, “Kovuşturmanın genişletilmesi talebi reddedildiği için üzgünüz” dedi. 

ENGELLERİ HUKUK İLE AŞACAĞIZ

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramı şafağında geleceğimiz olan çocuklara daha güzel bir dünya  miras bırakmak adına önlerine çıkan her engeli hukuk ile aşma gayreti ile mücadele  edeceklerini belirten Antmen, “Karaman’da insanlığın yargılandığı utanç davasında ihmali  olan görevlilerin tespitine yönelik tahkikatın genişletilmesini istiyoruz. Çocuklarımızı,  geleceğimizi asla gerici, yobaz, sapık düşüncelere teslim etmeyeceğiz. Bu davanın ve ihmali  olanların takipçisiyiz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00