MERSİN BAROSUNUN ESKİ PROJESİNE YENİ SLOGAN

?Halkın avukatlarıyız? sloganı ile çalışan ve yılın ilk 8 ayında 16 bin 500 avukat görevlendirmesi yapan Mersin Barosu Başkanlığı, 3 yıldır yürüttüğü ?Benim Avukatım? projesini bu yıl ?Avukatsız İş Yapmayın? sloganı ile sürdürüyor.

2.09.2015 13:36:40 0
MERSİN BAROSUNUN ESKİ PROJESİNE YENİ SLOGAN

 

“Halkın avukatlarıyız” sloganı ile çalışan ve yılın ilk 8 ayında 16 bin 500 avukat görevlendirmesi yapan Mersin Barosu Başkanlığı, 3 yıldır yürüttüğü ‘Benim Avukatım’ projesini bu yıl ‘Avukatsız İş Yapmayın’ sloganı ile sürdürüyor.

Ürettiği hizmet ve sahip olduğu avukat sayısı ile Türkiye’nin 7’inci büyük barosu olan Mersin Barosu, 3 yıldır yürüttüğü ‘Benim Avukatım’ projesinin bu yıl ki ayağını, ‘Avukatsız İş Yapmayın’ sloganı ile başlattı.

Proje ile ilgili Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde düzenlenen basın toplantısına; Baro Başkanı Alpay Antmen, Başkan Yardımcısı Sami Dündar Sayman İlkay Şahin, üyeler Bilgin Yeşilboğaz, Gazi Özdemir, Hakkı Eren Mülayim ve Ali Çağman katıldılar.

“1 SAAT İÇİNDE AVUKATINIZ HAZIR”

Toplantıda konuşan Başkan Antmen, “Halkın avukatlarıyız” şiarıyla daha güzel, adaletli ve adil bir dünya için çalıştıklarını söyleyerek, ‘Avukatsız İş Yapmayın’ dedi.

Türkiye'nin artık en önemli sorununun; hukuk, terör ve demokrasi olduğunun altını çizen Alpay Antmen, “Hukukun üstünlüğü demek, halkın yalnız kalmaması, hem kişilerin, hem hukukçuların ve hem de tüm kamu otoritelerinin hukuka bağlı olması demektir. Ancak bunun için bir şey daha var; avukatsız iş yapmamak. Toplumun her kesimi mağdur olmamak için, hayatın her alanında hukukçu desteği alarak yaşamalı. İşte bu hak mücadelesinde baroların etkisi ortaya çıkıyor. Halkımız yoksul ise adli yardım desteği veriyoruz. Adli yardım kapsamında 2015'in ilk 8 ayında 580 mağdur vatandaşa avukat tayin ederek yanlarında olduk. Vatandaş avukattan yoksun ise kentimizin en ücra karakoluna dahi en geç bir saat içinde avukat gönderiyoruz. Kadın, çocuk, insan hakları merkezi ve hayvan hakları komisyonu ile karakoldan, savcılığa, mahkemelere kadar her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“MUTLAKA ‘AVUKAT İSTİYORUM’ DEYİN”

Öte yandan karakol, savcılık veya mahkemelerde, “Avukat istemiyorsunuz değil mi?” sorularına, kesinlikle ve kesinlikle, “Hayır avukat istiyorum” yanıtı verilmesi gerektiğinin de altını çizen Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, şunları söyledi; “Baromuz geçen yıl 22 bin 500 adet avukat görevlendirmesi yaptı. Bu yılın ilk 8 ayındaki rakam ise 16 bin 500’dür. Halkımıza haklarını anlattığımız oranda hak arama mücadelesi güçleniyor, halkın baroya bakışı değişiyor. Bizler halkın avukatlarıyız ancak hak mücadelesi yalnız yapılmaz, son kişinin hakkı teslim edilene kadar birlikte devam etmeliyiz”.

“HUKUK ETKİ ALTINDA BIRAKILMAMALI”

Öte yandan adliye ve emniyetteki fiziki yapıların kent için yeterli olduğunu ancak önemli olanın ‘adaleti halkın hissedebilmesi’ olduğunu dile getiren Başkan Antmen, “Adliye anlamında fiziki koşullarda bir eksiklik yok, fakat bu iş saraylar yapmakla olmuyor, adliye sarayında hakimlerimizin, savcılarımızın etki altında kalmadan karar vermesi gerekiyor.

Emniyet Müdürlükleri'nde de fiziki şartlar değil, insana yapılan muamele önem kazanıyor. Halkımız karakola yalnız gitmemeli, avukatların dahi sıkıntı yaşadığı olaylar var. Binaları istediğiniz kadar lüks yapın, içeride hukukun üstünlüğü normlarında insanlara muamele yapılması önemli.

ERDEMLİ VE ANAMUR’A ACİL YENİ ADLİYE LAZIM

Fiziki olarak kentte Anamur ve Erdemli ilçelerinin acil olarak yeni adliye ihtiyaçlarının olduğun uda belirten Antmen, “Erdemli ikiye ayrıldı, iki ayrı binada yetersiz koşullarda hizmet veriyor. Anamur Adliyesi’nde ise tıkış tıkış görev yapıyoruz, sıkıntılarımız var” dedi.

“MERSİNLİLİK BİLİNCİ OLUŞTURULMASI”

Mersin Barosu’nun, ülkenin 7'inci büyük barosu olduğunu da dile getiren Antmen, olağanüstü bir enerji ile halkla bütünleşmeye çalıştıklarını ifade etti. Mersin’in çok güçlü bir kent olduğunu ancak yerelden ulusal çıkamadığını da belirten Alpay Antmen, bunun her alanda hissedildiğini söyledi. “Hemşericilik yerine, Mersinlilik bilinci oluşturulmalı” diyen Başkan Antmen, ancak bu noktada birliktelik eksikliği yaşandığını söyleyerek, “Mersin'de kent kimliği yok, hala birlikte yaşama kültürünü içselleştirmeye çalışıyoruz. Kimsenin arasında bir ayrım yok ama Mersinlilik kent kimliğini herkese yerleştirmeli, hemşeri bilincinden ziyade Mersinlilik bilinci oluşturmalıyız” şeklinde konuştu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04