MERSİN BİNALARINA HAYAT VEREN KADIN: NAFİZE BİLGİN

Dünya medyasına konu olan ressam Nafize Bilgin Hazar?ın Mersin?e kazandırdığı güzellikleri yerinde görmek için Akbelen konutlarına gittim. Bir Mersinli olarak beni de mutlu eden Hazar?ın eserlerini, görmek için, sadece civar yerlerden değil yurtiçi ve yur

24.11.2017 10:54:26 0
MERSİN BİNALARINA HAYAT VEREN KADIN: NAFİZE BİLGİN

MERSİN,- Mersin’de yaşayan ressam Nafize Bilgin Hazar, sanatını binaların duvarlarına yansıtarak bir ilki gerçekleştirdi.
Mersin’in Toroslar Belediyesi Başkanı Hamit Tuna’nın isteği ve desteği ile bir ilki gerçekleştiren 55 yaşındaki Hazar’ın, duvarlara yansıyan eserleri dünya medyasına da konu oldu.

 


Ressam Hazar, Akbelen Toplu Konutları’nın dış cephelerine, dünyaca ünlü ressamlar Diego Rivera, Vincent van Gogh, Pablo Picasso ile Türk ressamlar Neşet Günal ve Osman Hamdi Bey’in eserlerini çiziyor.
Belediye’ye ait vinç üzerinde sanatını icra ederken çok zorluk çeken Hazar, ‘Bedenen yoruluyorum ama zihnen rahatlıyorum’ diyor.
2011 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden başarı ile mezun olan Hazar, duvar resmi yapmak için fırsat aramaya başladı. Duygusuz duvarlara ruh vermek ve güzellik katmak için harekete geçen Hazar, ilk önce Kadın Sığınma Evi, Çocuk Cezaevi ve Mersin Ünüversitesi duvarlarına resimler yaptı.

 

DÜNYA MEDYASI ONDAN SÖZ EDİYOR:

 

2011 Yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden başarı ile mezun olan Hazar, duvar resmi yapmak için fırsat aramaya başladı. Duygusuz duvarlara ruh vermek ve güzellik katmak için harekete geçen Hazar, şimdi dünya medyasına konu oldu.
Bu faaliyetleri devam ederken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın dikkatini çeken Hazar’a hayatının en önemli teklifi yapıldı. Zira Başkan Hamit Tuna, sosyal konutlarda dökülen duvarların yenilenmesi ve güzelleştirilmesi için Hazar’a teklifte bulunmuştu.

 

Bu teklifi hiç düşünmeden kabul eden Hazar, sabah saat 08.00’de başlayıp akşam saat 19.00’lara kadar çalışarak duvarları süslemeye başladı. Binlerce kişinin meraklı bakışları arasında vinçlere çıkarak ter döken Hazar, sonunda resimlerde görülen eserleri canlandırdı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

HABER;İLHAN KARAÇAY


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00