Mersin Barosu?nun düzenlediği; ?Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Yasal Düzenleme? eğitim programı ile avukatların, mesleki bilgilerini tazeledi.
Mersin Barosu’nun düzenlediği; “Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Yasal Düzenleme” eğitim programı ile avukatların, mesleki bilgilerini tazeledi.
Mersin Barosu Başkanlığı’nca; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde; “Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Yasal Düzenleme Eğitim Programı” düzenlendi. Baro Gökdelen Hizmet Biriminde düzenlenen eğitimin açılışında konuşan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, hafta boyunca Kadın Hakları Merkezi’nce gerçekleştirilen etkinliklerle kadına şiddete dikkat çekmeye çalıştıklarını söyledi.
“KADINA ŞİDDETE KARŞI GÖREVİMİZ BÜYÜK”
Bu etkinliğin daha çok avukatlara yönelik olduğunu söyleyen Başkan Antmen, “Ülkemizde kadına şiddetin giderek arttığını görmekteyiz. Bu durum ile mücadele de hukuki anlamda bizlere büyük görevler düşmekte. İşte biz de bu bilinç ile bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. 2013 yılında açılan Kadın Hakları Merkezimize, 2014 yılında 256 ve 2015 yılının ilk 2 ayında 50 şiddete maruz kalan kadına destek verdi. Avukatlık anlamında; boşanma, nafaka 6284 sayılı yasa ve uygulamaları mesleğimiz için önemli noktalar. Keşke bunlar yaşanmasa da bizlere de ihtiyaç kalmasa ancak bu gibi durumlarda taraflara yardımcı olabilmek için avukatlarımızın mevzuatı çok iyi bilmek gerekiyor. Bu amaçla biz de Mersin Barosu olarak güncel ve avukatlık mesleği ile ilgili konularda düzenlediğimiz panel ve seminerlerle bilgi dağarcığımızı arttırmaya çalışıyoruz. Bu panel ile meslektaşlarımız şiddet mağduru tek bir kadına dahi katkı sağlayacak ise baromuzu başaralı olmuş sayarız” dedi.
Etkinlikte; Yüksek Hakim Mustafa Ateş, Mersin Toros Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, Mersin Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Levent İzmir yaptıkları sunumlar ile avukatları bilgilendirdi. Etkinlik sonunda Mersin Barosu tarafından konuşmacılara birer plaket verildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55