Mersin?de sanayici iş adamlarından, çiftçilere gelir getirecek proje

Mersin`de dar gelirli çiftçilerin gelir seviyesini yükseltmeyi amaçlayan "Yerinde İskan Yerinde İstihdam" Projesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Proje ile Mersin il sınırlarının tamamında ihtiyaç duyulan süs bitkileri, dar gelirli çiftçinin üretmesine im

8.06.2016 15:20:31 0
Mersin?de sanayici iş adamlarından, çiftçilere gelir getirecek proje

Mersin'de dar gelirli çiftçilerin gelir seviyesini yükseltmeyi amaçlayan "Yerinde İskan Yerinde İstihdam" Projesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Proje ile Mersin il sınırlarının tamamında ihtiyaç duyulan süs bitkileri, dar gelirli çiftçinin üretmesine imkan sağlanacak. Projeyle, çiftçinin gelir seviyesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Mersin Büyükşehir Kent Konseyi’nde Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni temsilen yürütme kurulu üyeliği görevini yapan Erkan Akkoyuncu, “Yerinde İskan Yerinde İstihdam" projesi hakkında bilgi verdi.

Projeyi önerge haline getirdiklerini ve 13 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisine sunacaklarını ifade eden Akkoyuncu, şu bilgileri verdi:

KURUMLARDAN DA DESTEK GELDİ

“‘Yerinde İskan Yerinde İstihdam’ projemiz için Büyükşehir Kent Konseyi, Park Bahçeler Daire Başkanlığı, Tarım Daire Başkanlığı ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile bir araya geldik. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, dar gelirli çiftçilere eğitim verebileceğini, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, ihtiyaçlarını belirleyeceklerini, Büyükşehir de dar gelirli çiftçilere eğitim esnasında konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacaklarını bildirdi. Ayrıca yapılan toplantıdan süs bitkileri ile yetinilmeyeceği, ilaç sanayinde kullanılmak üzere, kantaron, defne vb gibi bitkilerinde yetiştirileceği fikri ortaya çıktı.”

KÖYDEN KENTE GÖÇ ÖNLENEBİLİR

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği adına projeyi sunan Akkoyuncu, ‘Yerinde İskan Yerinde İstihdam Projesi’ ile amaçlanan hedefler hakkında şu bilgileri verdi:

“Farklı kentlerden bitki ithal eden değil, ilk etapta ihtiyacını karşılayan sonrada ihraç eden il haline gelmek.

Dar gelirli çiftçinin katma değeri yüksek ürün üretmesi sonucu gelir artışını sağlamak.

Köyden kente göçü önlemeyi amaçlıyoruz.”

Erkan Akkoyuncu daha önce "Çağdaş bir yaşamın önündeki engeller kalkıyor" projesi meclis onayından geçmiş engelliler için toplu yaşam alanları, sitelerde görme engelliler için klavuz yollar , engelli otoparkı yapılmasını sağlayarak adından söz ettirmişti.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88