MERSİN ÖZEL DOĞUŞ HASTANESİNDEKİ OPERASYONLA 2 YIL SONRA YÜRÜDÜ

Mersin?de iki yıldır şiddetli baş ağrısı, yürüme ve konuşma zorluğu çeken hasta, Özel Doğuş Hastanesi?nde gerçekleşen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

10.12.2016 11:14:22 0
MERSİN ÖZEL DOĞUŞ HASTANESİNDEKİ OPERASYONLA  2 YIL SONRA YÜRÜDÜ

Mersin’de iki yıldır şiddetli baş ağrısı, yürüme ve konuşma zorluğu çeken hasta, Özel Doğuş Hastanesi’nde gerçekleşen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

 

Mersin Özel Doğuş Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahı Op. Dr. Hakan Bahçeci ve ekibi başarılı bir operasyona daha imza attı. 2 senedir Sol Frontaperiatal Glial kitle yani beyin tümörü teşhisiyle takip edilen 56 yaşındaki Zafer Kuntu, Özel Doğuş Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyon sonucu sağlığına kavuştu.

 

2 yıldır şiddetli baş ağrısı, yürüme ve konuşma zorluğu yaşayan hastada, ameliyatın 2. gününde belirgin düzelmeler gözlendi. 2 yıldır yürüme güçlüğü çeken hasta, artık desteksiz yürüyebiliyor.

 

BEYİN TÜMÖRÜNÜN BELİRTİLERİ

 

Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahı Op. Dr. Hakan Bahçeci, beyin tümörünün yerleşim yerine göre kişide farklı tip belirtilere neden olabileceğini belirterek, tümörün neden olduğu belirtileri şöyle sıraladı:

 

“Yakın zamanda başlayan yeni bir ağrı. Devamlı bir ağrı. Uyanınca daha kötü olan bir ağrı.

 

Kusma, özellikle sabahları daha şiddetliyse, kişilikte veya davranışta değişiklikler. Zihinsel becerilerde düşüş, hafıza kaybı, hesap yapma becerisinde bozulma, yargılamada bozulma, yeni başlayan nöbetler. Görme problemleri (çift görüş, azalmış görüş), duyma kaybı, konuşma zorlukları. Bir vücut alanında his azalması veya güçsüzlük. Koordinasyonda azalma, sarsaklık, dil problemleri, yutma güçlüğü, hıçkırıklar, bozulmuş koku duyusu. Kontrolsüz veya işlev bozukluğu olan hareketler, el titremesi. Menopozdan önce adet kanamalarının kesilmesi. Yüz felci, gözde anormallikler.”

 

Zihinsel hastalıklar dâhil başka hastalıkların da bu belirtilere neden olabileceğine işaret eden Op. Dr. Bahçeci, “Herhangi bir durumda bu belirtilerden birini veya daha fazlasını yaşarsanız, vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun” uyarısı yaptı.*

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00