MERSİN ROTARY KULÜBÜ`NDE ATATÜRK ve CUMHURİYET ANLATILDI.!

Mersin Rotary Kulübü haftalık sohbet toplantılarına Dr. Bingür Sönmez ile devam etti. Dr.Sönmez, Rotaryenlere Sarıkamış, Atatürk ve Cumhuriyet konularında muhteşem bir sunum yaptı.

11.06.2016 15:46:19 0
MERSİN ROTARY KULÜBÜ`NDE ATATÜRK ve CUMHURİYET ANLATILDI.!

Mersin Rotary Kulübü haftalık sohbet toplantılarına Dr. Bingür Sönmez ile devam etti. Dr.Sönmez, Rotaryenlere Sarıkamış, Atatürk ve Cumhuriyet konularında muhteşem bir sunum yaptı.

Mersin Rotary Kulübü haftalık sohbet toplantılarına kaldığı yerden devam etti. Sarıkamış şehitlerinin anılması için yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren, Atatürkçü kişiliğiyle tanınan Türkiye’nin ünlü kalp cerrahlarından Prof. Dr. Bingür Sönmez, Mersin Hilton Oteli’nde düzenlenen toplantının bu haftaki konuşmacısı ve onur konuğu oldu.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı kadar hastayken yaptıklarının bile çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Sönmez, “Atatürk’ün hayatından ziyade, hastayken yaptıkları bile çok önemli. Son vals ve zeybek oyununda anlatmak istedikleri dünyaya örnek oldu. Batının modern dansı valsin zeybekten daha iyi olmadığını savunan Atatürk, hasta hasta iki dansı da davetliler karşısında gerçekleştirdi ve herkesi hayrete düşürdü. Hastalık ilerlediğinde ise ayakta bile zor duran Atatürk, önce askerlere sonra da Türk milletine bunu belli etmemek için verdiği sözleri yapmaya devam etti. Ankara’ya trenle geldiğinde bile ayakta zor duran Atatürk etrafına çağırdığı bakanlarıyla konuşuyor gibi yapıp onlarınn yardımıyla yürüdü. Dolmabahçe’ye çıkarken ise elini tuttuğu küçük kızdan güç alıp yürüdü. Ama kimseye hasta olduğunu belli etmeden verilen sözleri tuttu” dedi.

ATAMIZA SAHİP ÇIKALIM

Atatürk’ün okullarda öğretilenden fazlası olduğunu söyleyen Prof. Bingür Sönmez, “Doğdu, devrimler yaptı, Cumhuriyet’i kurdu ve öldü. Atatürk

bu değildir. O’nun son 15 gününü bile anlatmak insanların aylarını alır. Atatürk’e daha fazla sahip çıkalım ve daha iyi tanıyalım” diye konuştu. Muhteşem sunumunun ardından Mersin Rotary Kulübü Başkanı Serhan Antalyalı ‘Atatürk’ü sevmek ibadettir’ diyebilen bir bilim adamını misafir etmenin ve tanımadının gurururu yaşadıklarını belirterek günün anlam ve önemine dair Sönmez’e teşekkür plaketi taktim etti.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00