MERSİN BARO YÖNETİMİ İŞ BAŞINDA

Mersin Barosu'nun yeni yönetimi görev dağılımı yaparak, çalışmaya başladı. Avukatların ilk durağı Atatürk olurken, ardından Vali Çakacak ziyaret edildi.

23.10.2014 14:38:29 0
MERSİN BARO YÖNETİMİ  İŞ BAŞINDA

Mersin Barosu’nun yeni yönetimi görev dağılımı yaparak, çalışmaya başladı. Avukatların ilk durağı Atatürk olurken, ardından Vali Çakacak ziyaret edildi.

 

Geçtiğimiz haftasonu 2014-2016 Dönemi Genel Kurulunu yapan Mersin Barosu’nun yeni yönetimi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Çok sayıda avukatın katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından anıta çelenk koyan Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, kısa bir konuşma yaparak, “Genel Kurulumuzu başarıyla tamamlayarak. 2014-2016 döneminde baromuza hizmet edecek arkadaşları seçtik. Mersin Barosu her seçiminde hizmet çıtası, hizmet kotasını bir kere daha yükseltir ve biz Mersin Barosu ailesi olarak görev verilen tüm arkadaşlarımızla birlikte önce mesleğimize, meslektaşlarımıza, sonra hukukumuza, hukukun üstünlük ilkesine, insan haklarına sonra tabi kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Mersin Barosu’nun birinci önceliği tabi ki avukatlık mesleğidir. Ama avukatlık kanununun 76. ve 95. maddelerinin verdiği yetki ve görevle Mersin Barosu, insan haklarına, hukukun üstünlüğü ilkesine içtenlik kazandırma görevine sonsuna kadar devam ettirecektir. Yeni dönemimiz hayır ve uğurlu olsun” dedi.

 

BARO’DAN VALİYE ZİYARET

 

Daha sonra yeni yönetim; Mersin Valisi Özkan Çakacak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete; Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Başkan Yardımcısı Sami Dündar, Genel Sekreter Kamil Veli Ak, Sayman İlkay Şahin ile yönetim kurulu üyeleri Bilgin Yeşilboğaz, Hakkı Eren Mülayim ve Gazi Özdemir katıldılar.

Vali Çakacak, yeni yönetime başarılar dileyerek, “Sivil toplum kuruluşları, özellikle de barolar, odalar gibi meslek kuruluşları, ilimizin sorunlarıyla ilgili olmanın da ötesinde kentin tüm dinamikleri ile elbirliği içinde çalışmalı ve ilimizi daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olmalıdır” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen ise yeni yönetim kurulu üyelerini Vali Özkan Çakacak’a tanıtarak, “Baro olarak hem yaşadığımız kente hem ülkemize hem de halkımıza hizmet etmeyi şiar edindik. Sizlerin de desteğiyle hizmette bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00