MERSİN BAROSUNDA YEMİN TÖRENİ

Bu yıl kuruluşunun 90. yılını kutlayan Mersin Barosu, yeni avukatların katılımı ile büyüyor. 5 yeni avukatın daha katıldığı Baro'da kayıtlı avukat sayısı bin 547'ye ulaştı.

5.11.2014 14:06:54 0
MERSİN BAROSUNDA YEMİN TÖRENİ

Bu yıl kuruluşunun 90. yılını kutlayan Mersin Barosu, yeni avukatların katılımı ile büyüyor. 5 yeni avukatın daha katıldığı Baro’da kayıtlı avukat sayısı bin 547’ye ulaştı.

 Bugün yapılan yemin töreni ile 5 stajyer avukat daha ruhsat alıp, cübbe giyerek Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlar olarak göreve başladılar. Yeni katılan avukatlarla birlikte Mersin Barosu’na katılan avukat sayısı bin 547’ye ulaştı.

Adliye içerisindeki Baro Avukatlar Odası’nda düzenlenen yemin törenine Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ve yönetim kurulu üyeleri, yemin edecek avukatlar ve aileleri ile çok sayıda avukat katıldı.

 “GÜÇLENİYORUZ, YILMAYACAĞIZ”

 Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Antmen, aralarına her yeni katılımların Mersin Barosu’nun gücüne güç kattığını vurgulayarak, dünyanın en zor ve en onurlu mesleğin avukatlık olduğunu söyledi. Savunması kısıtlanmış, baskı altına alınmış ve görevini yerine getiremez hale sokulmuş bir yargının bağımsız olduğundan söz etmek mümkün değildir. Tam bağımsız yargıdan bahsetmek için savunmanın üzerinde hiçbir baskı ve zorlama olmamalıdır. Hukuk devletinin yok edilmesine yönelik eylem ve söylemler değerlendirildiğinde avukat ve baroların görevlerinin ne kadar zor olduğu ortaya çıkmaktadır. Ancak bu zorluklar bizi yıldırmayacak” dedi.

Konuşmanın ardından avukatlar; Gülten Çakır, Yusuf Doğukan İnce, Aslı Yalçın, Hoşyar Sarıyıldız ve Selin Çınar Keşki’ye yemin etti. Ardından Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen yeni avukatlara cübbelerini giydirerek, ruhsatlarını verip, yaşamlarında başarılar diledi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,50%-0,98
  • DOLAR

    32,19% 0,04
  • EURO

    34,85% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2416,25% -1,83
  • Ç. ALTIN

    3940,55% -1,46