MERSİN BAROSU`NDAN MISIR TEPKİSİ

MERSİN BAROSU BAŞKANLIĞI`NDAN MISIRDA YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ YAZILI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Türk Dünyasından Haberler 15.08.2013 17:24:45 0
MERSİN BAROSU`NDAN MISIR TEPKİSİ

MERSİN BAROSU BAŞKANLIĞI`NDAN MISIRDA  YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ YAZILI BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI.MERSİN BARO BAŞKANLIĞI`NDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

``Mersin Barosu kurulduğu günden bu güne kadar “yurtta sulh, cihanda sulh” demiştir. Mersin Barosu kurulduğu günden bu güne kadar her türlü haksızlık, her türlü hukuksuzluk ve her türlü insan hakkı ihlali karşısında olmuştur.

 Maalesef son günlerde darbe sonrası Mısır’da yaşananlar bir insan için, bir hukukçu için kabul edilemez boyutları dahi aşmıştır.

 Mısır’da daha önceki sivil ölümlerden ders almayan siyasi otorite yüzlerce belki de daha çok sivili katletmekten geri durmamıştır.

 Mısır siyasi iktidarının şiddete başvurmayan, şiddet içermeyen ve şiddete yönelmeyen gösterilere tahammül etmesi; şiddet kullanmayan Mısır halkını evrensel değerler gereğince doğrudan hedef alarak katletmemesi gerekmekte olup, aksi tutum ve davranışlar insanlık suçudur.

 Bu arada; meydana gelen sivil ölümlerini Mısır’ın içişleri olarak kabul etmek ve susmak insan olan için hukukçu olan için olanaklı değildir. Ancak bu ölümlerin gerçek failinin Mısır darbecileri yanında emperyalist güçler olduğunu da unutmamak gerekmektedir.

 Daha fazla para, petrol ve güç için yoksul halkların üzerine ölüm yağdıran, ülkelerin tarihini ve geleceğini yok eden emperyalistlere karşı mücadele etmek Ortadoğu halklarının özgürlüğü için büyük önem taşımaktadır.

 Bu bağlamda, Mısır’da yaşananların bir insanlık suçu olduğunu belirterek; gerek Birleşmiş Milletler, gerek Arap Birliği ve gerekse de Avrupa Birliği’nin bu insanlık dramına seyirci kalmaması gerektiğinin beyan ediyor; Bu vahşeti ve insanlık suçunu kınıyoruz.

 

SAYGILARIMIZLA

 

Mersin Barosu Başkanı

Av.Alpay Antmen``Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04