Mersin – Gaziantep Arası Mesafe 6 Saatten 2 Saate Düşecek

İyileştirme, Mersin-Gaziantep arasındaki yolculuk süresini 6 saatten 2 saate düşürecek ve toplam 33 yılda 202 milyon yolcu ve 1,731 milyar ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak.

Gündem 12.07.2023 13:24:00 0
Mersin – Gaziantep Arası Mesafe 6 Saatten 2 Saate Düşecek

T.C. Ulaştırma Bakanlığı tarafından AYGM aracılığıyla desteklenen Adana’dan geçen toplam 277 km uzunluğunda Mersin-Gaziantep konvansiyonel hattının yenilenmesi projesi Rönesans Holding tarafından Thales’e verildi.

 

Mersin’i Gaziantep'e bağlayacak olan proje kapsamında, 68,5 kilometresi (Mersin-Adana) dört hatlı, 209 kilometresi (Adana-Gaziantep) çift hatlı olmak üzere 277 km uzunluğundaki konvansiyonel demiryolu hattı yer alıyor. Bu da toplam 692 km ray anlamına geliyor. Demiryolu Mersin’de başlayacak ve Adana, Ceyhan, Toprakkale, Bahçe ve Nurdağı istasyonlarından geçerek Gaziantep’in Başpınar istasyonunda sona erecek.

 

Bu proje, sanayi bölgeleri ve büyük şehirler arasındaki bağlantıyı geliştirecek ve şehirlerarası lojistik maliyetlerini düşürecek.

 

Mersin – Gaziantep Arası Mesafe 6 Saatten 2 Saate Düşecek

 

İyileştirme, Mersin ve Gaziantep şehirleri arasındaki yolculuk süresini 6 saatten 2 saate düşürecek ve toplam 33 yılda 202 milyon yolcu ve 1,731 milyar ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak.

 

Bu proje, yolculuk süresini kısaltarak ve demiryollarının kullanımını artırarak, otoyollardaki trafik sıkışıklıklarını ve kazaları azaltacak. Proje aynı zamanda karbon emisyonlarını en aza indirerek çok daha sürdürülebilir bir taşımacılığı destekleyecek. 45 ay sürecek olan proje, üç ayrı aşamada yürütülecek.

 

Thales, anklaşmanlar, merkezi trafik kontrolü, ETCS Seviye 1, makas motorları, uç konum dedektörleri, derayman pabuçları, ses frekanslı ray devreleri, sinyaller ve konvansiyonel hatlar ve Thales hat sonu sistemleri ile arayüzler olmak üzere sinyalizasyon sistemlerinin ve tren kontrol sistemlerinin tasarım, tedarik ve kurulumundan sorumlu olacak.

 

Bu proje, ağırlıklı olarak UK Export Finance tarafından finanse ediliyor. Thales UK, bu program için mühendislik faaliyetlerinin Thales İspanya ile işbirliği içinde yürütülmesinde önemli bir role sahip olacak.

 

Türkiye, İspanya ve Yunanistan Ana Hat Sinyalizasyon Genel Müdürü Fernando Ortega konuyla ilgili olarak; “Türkiye’nin bu bölgesi, 6 Mart 2023 tarihinden meydana gelen yıkıcı depremden son derece etkilendi.Bu faaliyetler, hızlı, verimli ve sürdürülebilir bir ulaşım imkanı sağlayarak ve yıkıma uğramış bu bölgenin toparlanmasına yardımcı olarak bölge halkının yaşam kalitesini artıracaktır.” dedi.

 

MLS Türkiye Genel Müdürü Barış Balcılar ise;“Bölgede meydana gelen deprem nedeniyle yaşadığımız üzücü günlerin ötesinde, bu proje, yolcu taşımacılığı için ve özellikle bölgedeki ciddi endüstriyel üretim kapasiteleri ve şirketler nedeniyle yük taşımacılığı için büyük öneme sahip. Depremden sonraki zor günlerde de bu demiryolu hattı, bölgeye yapılan yardımların yanı sıra mağdurların taşınmasında da önemli bir rol oynamıştır. Thales olarak, Türkiye’ye ve Türk demiryollarına bu denli değer katacak bir projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19