Mersin Teknopark İngiltere ile İşbirliği Tanıtımı

Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri ileri boyuta taşımak ve yeni işbirlikleri yaratmak hedefiyle başlatılan GREAT” kampanyası, Mersin Teknopark'ın katkılarıyla şehrin önde gelen iş adamlarını, bölgede faaliyet gösteren küçük ve orta

Ekonomi 21.11.2013 11:00:30 0
Mersin Teknopark İngiltere ile İşbirliği Tanıtımı

Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri ileri boyuta taşımak ve yeni işbirlikleri yaratmak hedefiyle başlatılan “GREAT” kampanyası, Mersin Teknopark’ın katkılarıyla şehrin önde gelen iş adamlarını,  bölgede faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeleri, teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren firma yetkililerini ve girişimcileri bir araya getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, Üniversite-Sanayi-Kamu işbirliği sürecini destekleyen Mersin Teknoparkın uluslararası işbirliği çalışmalarını güçlendirerek bölge ve ülke ekonomisi için en üst düzeyde katkı sağlamayı hedeflediklerini firmalarımıza uygun yatırım ortakları bulmak için tüm fırsatları değerlendiklerini vurguladı.

Düzenlenen toplantıda İngiltere Başkonsolosluğu İstanbul Ekonomi ve Refah Bölümü Uzmanı Hande Yedidal tarafından katılımcılara, İngiltere’nin ekonomik avantajları ve yeni iş fikirleri ile ilgili yatırım fırsatları anlatıldı.

Ekonomik işbirlikleri çalışmaların desteklenmesi amacıyla Mersin Teknopark ile birlikte çalışmanın kilit hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Yedidal, “Birleşik Krallık Hükümeti ile Türk özel ve kamu sektörleri arasındaki işbirliğine çok büyük bir önem veriyoruz. Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki işbirliğinin önümüzdeki yıllarda siyasi platformlarda ve ticaret aracılığıyla daha da arttırılabilmesi için Türk enerji sektörü öncelikli bir alan ve GREAT Kampanyası da bizlere bu işbirliğinin bir sıçrama tahtası olarak kullanabileceği harika bir platform sunuyor.” dedi.

Verimli geçen toplantıda İngiltere ile işbirliği yapmak isteyen firmalarla başvuru ve irtibat noktasında gerekli iletişim bilgileri paylaşıldı.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


29.6° / 20.2°
  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,10% 0,28
  • EURO

    38,11% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2877,00% 1,70
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54