Mersin Teknopark`tan Büyük Atak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık tarafından açıklanan endeks sonuçlarına göre Mersin Teknopark, 52 teknopark arasında 9. oldu.

Gündem 8.02.2014 08:44:52 0
Mersin Teknopark`tan Büyük Atak

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık tarafından açıklanan endeks sonuçlarına göre Mersin Teknopark, 52 teknopark arasında 9. oldu.

 

Teknoparkların performanslarına ilişkin bilgi veren Işık, 2006-2009 yılları arasında faaliyete geçen teknoparklar arasında en önemli performanslar arasında 2. Mersin Teknopark’ı gösterdi. Bakan Işık, sonuçların açıklanmasının ardından Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2012 yılı Endeks Sonuçlarını yorumlayarak, “Geleneksel üretim yöntemlerimizle daha fazla mesafe alamayız. Türkiye`nin bulunduğu teknolojik düzeyde dünyada acımasız bir rekabet var, bu noktada üretim yapan firmaların karları gittikçe düşüyor. Yapmamız gereken teknoloji düzeyimizde vites büyütmek.” dedi.
 

Bakan Işık, şöyle devam etti.

 

"2002-2005 yılları arasında faaliyete geçen teknoparklardan en önemli performansı gösteren ODTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi. Bir ODTÜ`lü olarak 60 puanı yeterli görmediğimi belirtmek istiyorum. İkinci olan Bilkent Teknokenti, üçüncü ise İTÜ. 2006-2009 yılları arasında faaliyete geçen teknoparklar arasında ise en önemli performansı Gazi Üniversitesi gösterdi. İkinci, Mersin TGB, üçüncü ise Trabzon Teknokent.

 

Geleceğin yenilik hareketlerini tetikleyen,  küresel yenilik ve teknoloji merkezi Mersin Teknopark başarısını tescilledi. Bünyesinde faaliyet gösteren 60 firma ve kurulduğu günden bu güne 100 Milyon liranın üzerinde cirosu ile kent ve ülke ekonomisine katma değeri yüksek ileri teknoloji ürünleri kazandıran Mersin Teknopark, “Devlet Destekleri” performans kriterlerinde ise 4. Oldu.

 

Firmaların büyümesi ve uluslararalılaşması için iş birlikleri, stratejik ve proje ortaklıkları gerçekleştirmeyi ilke edinen Mersin Teknopark “İşbirliği ve etkileşim” performans endekslerine göre 6.sıraya yerleşti. Toplamda 41,13 puanla 9.sırada yer alan Mersin TGB, kurulduğu yıllar itibariyle performans göstergeleri en başarılı isimler arasında yerini aldı.

 

Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, “Amacımız, Türkiye`nin ihracat hedeflerine ve 2023 Hedeflerine ekonomik ve teknolojik gelişmelerle katkıda bulunmak. Sonuç gösteriyor ki Mersin Teknopark olarak yaptığımız çalışmalarla, gerçekleştirdiğimiz projelerle kısa sürede bu amaç için doğru işler yaptık” dedi. Çalıştaydan başarıyla dönmenin gurur verici olduğuna değinen Durmaz, “Genel Endeks kategorisinde dokuzuncu olmamız büyük başarı. Bize göre avantajlı konumda olan birçok teknoparkı geride bıraktık.  Başta Yönetim Kurulu Başkanımız Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ve Yönetim Kurulumuz olmak üzere, bu başarıya katkı sağlayan ve desteklerini eksik etmeyen teknopark firmaları, çalışanları ve ekibime teşekkür ediyorum. Mersin Teknopark Tamamlanan 126, devam eden 96 projesi ile Mersin’de sanayi sektöründeki ileri teknoloji odaklı, katma değerli yenilikçi girişimlerin artmasını sağlamaya devam ediyor." diye belirtti.

 


 ARTUKLU HABER AJANSI

31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10899,3%0,04
  • DOLAR

    32,17% 0,04
  • EURO

    34,91% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2454,52% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3999,16% 0,00