Mersin`de 70 ton narenciye ile kenti süslüyorlar

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 16-17 Kasım tarihlerinde bu yıl 4.'sü yapılacak olan Narenciye Festivali hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gündem 11.11.2013 23:09:27 0
Mersin`de 70 ton narenciye ile  kenti süslüyorlar

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 16-17 Kasım tarihlerinde bu yıl 4.’sü yapılacak olan Narenciye Festivali hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

16-17 Kasım Tarihlerinde Bu Yıl 4.sü  Adnan Menderes Bulvarı Kültür Parkı’nda yapılacak olan festivale yaklaşık 30 ülkeden gösteri grupları katılacağı bilgisini veren Başkan Macit Özcan, festivalin güzel bir ortamda geçmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli önlemi aldıklarını belirtti. Başkan Macit Özcan,  ‘Bu alanın temizliğine ve çevre bakımına önem vererek, kentimizi narenciye festivaline hazırlıyoruz ’dedi.

Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde 1 kilometrelik alanda yaklaşık 10 gün önce başlanan süsleme çalışmalarında günde 60 işçi çalışıyor.Kızkalesi, Uzuncaburç, Side harabeleri gibi sabit imitasyon figürlerinin yer aldığı alanda süslemeler için 70 ton narenciye ürününün kullanılırken toplamda 10 bin saatlik çalışma gerçekleştirilmiş olacak.Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret Borsası, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli İlçe Belediyeleri`nin birlikte yürüttüğü 4. Narenciye Festivali`ne 30 farklı ülkeden 700 amatör folklor sanatçısı yöresel dans gösterilerini sahneleyecek.

  Narenciye Festivali için ayrılan bütçenin her sene çok büyük bölümünü Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığını da dile getiren Başkan Macit Özcan, Narenciye Festivali’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığı önemli ve ciddi bir festival olduğunu kaydetti. Başkan Macit Özcan, ‘Yurt dışı ve yurt içinden gelecek bütün vatandaşlarımızın, özellikle narenciye konusunda bilgilendirilmesi çok önemli. Türkiye’de büyük oranda yetiştirilen narenciye alanında ticaret yapan vatandaşlarımızın da festivale gelip yerinde inceleyerek ve fuarlar açılarak görmesini temenni ediyoruz. Mersin için çok faydalı bir çalışma. Her sene bu tarihlerde narenciye festivali yapılıyor. Mersin ve Mersin’i yönetenler, bu festivali en iyi şekilde yapmak için gayret sarf ediyor. Aynı zamanda, Avrupa’dan ve diğer ülkelerden halk oyunları ekipleri gelecek. Onlarda bu festivalin ayrı bir süsü olacaktır’ diye konuştu


ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00