Mersinli Muhtarlardan, Büyükşehir?e teşekkür plaketi

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı?yı ağırladı.

14.04.2017 08:50:06 0
Mersinli Muhtarlardan, Büyükşehir?e teşekkür plaketi

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı’yı ağırladı.

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat, dernek binasında gerçekleşen buluşmada; Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın projeleri ile muhtarlara verilen hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Başkan Bolat, Daire Başkanı Arıcı’ya bir plaket sundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin köylerde ve merkez mahallelerde muhtarlar için hayata geçirdiği çalışmaları anlatan Muhtarlık Daire Başkanı Erkan Arıcı, muhtarların sorunlarını yakından takip etmek için hem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hem de kendisinin sürekli temasta olduğunu ifade etti.

‘DERDİMİZ HİZMET, SEVDAMIZ MEMLEKET’

Mersin’de 205 muhtarın olduğu bilgisini paylaşan Arıcı, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’ın talimatları doğrultusunda; ‘derdimiz hizmet, sevdamız memleket’ sloganımızla yola devam ediyoruz. Sevdamız Mersin. Elimizden gelen her türlü çalışmaları yapıyoruz. Tüm daire başkanları, MESKİ ile seferberlik ilan etmiş durumdayız. Elimizi attığımız yer çürük. Beldelerde; kanalizasyon, ilaçlama, arıtma, içme suyu sorunlarını çözüyoruz.  Bunları en iyi muhtarlarımız görüyor. Mahallelerde elimizin değmediği nokta yok. Sosyal belediyecilik yapıyoruz. Sadece Mersin’de değil, Anamur’da da Çamlıyayla’da da aynı hizmetleri yapıyoruz. Mersin genelinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

MUHTARLARIMIZ MERSİN İDMANYURDU’NA SAHİP ÇIKIYOR

205 muhtardan 80’ine muhtarlık binası yaptıklarını ifade eden Arıcı, işe kadın muhtarlardan başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Önce kadın muhtarlarımızın oturduğu binaları yaparak başladık. Sonra da her ilçemizde 80’ni masraf yapmadan kendi ekiplerimize yaptırdık. Bir proje ortaya çıkardık. Muhtarlarımız Mersin İdmanyurdu’na sahip çıkıyor. Büyükşehir’in hizmetleri saymakla bitmez. 9 ilçemizde 3. yıl kutlamalarımızı yaptık. 9 ilçemizde de dokunmadığımız yer yok. Muhtarların en büyük sorunu ara yollar. Ana yolları bitirip, bütçemiz imkan verdiği ölçüde ara yolları yapacağız.”

Arıcan, yıl sonuna kadar muhtarlık binalarında gerekli tadilatları yaparak tamamlayacaklarını söyledi.

MUHTARLIK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İLK KEZ MERSİN’DE KURULDU

Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ise, muhtarlara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Erkan Arıcı’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında; Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’nın Türkiye’de ilk kez Mersin’de kurulduğunu anımsattı.

Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Arıcı’ya haftanın 7 günü 24 saat istedikleri an ulaşabildiklerini dile getiren Bolat, şunları söyledi:

 

ÇALIŞMALAR KOORDİNELİ OLURSA HEM MUHTAR HEM MERSİN KAZANIR

“Muhtar arkadaşlarımız dilediği zaman sizlere rahatlıkla ulaşabiliyor. Bizim de yıllardır istediğimiz buydu. Amacımız Mersin’e hizmet. Hizmette böyle koordineli şekilde gittiğinde Mersin’de kazanıyor, muhtar da kazanıyor. Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’nın çalışmaları haliyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yansıyor. Bu çalışmalarınızdan dolayı size ve ekibinize teşekkür ediyoruz. Bunun devamının da diğer belediyeler ve daire başkanlıklarını da muhtar arkadaşlarımızın değerlendirmelerine göre derneğimizde ağırlayarak onurlandırmak istiyoruz. Hedefimiz bu.”

Konuşmaların ardından Başkan Bolat, Daire Başkanı Arıcı’ya plaket sundu.

 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN
 

19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07