METEROLOJİDEN MARDİN İÇİN KAR ALARMI

Meteorolojiden gelen hava durumu açıklamasına göre kar yağışı bugün Mardin, Batman ve Siirt`te akşam saatlerinden itibaren yoğun kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

Mardin 22.12.2014 21:03:33 0
METEROLOJİDEN MARDİN İÇİN KAR ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonundan itibaren havaların soğuyacağı uyarısında bulundu, beklenen oldu. Türkiye kar yağışının etkisine girdi. Başta -16 derecenin hissedildiği Doğu Anadolu bölgesi olmak üzere Kayseri, Bolu, Sivas, Aksaray beyaza büründü. Bu duruma en çok çocuklar sevindi.

Bolu Dağı`nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Karayolları kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolları ulaşıma açık tuttu.

Bolu`da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Bolu kent merkezi karla beyaza büründü. Bolu`nun yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerinde ve köylerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Sabah işyerlerine gitmek için yola çıkacak olanlar araçlarının üzerindeki karları temizlerken, çocuklar kar yağışıyla sevince bürünerek oyunlar oynadılar.

Bolu Dağı`nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde ise kar yağışı ulaşımı etkiledi. Bolu Dağı`nda yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Karayolları ekipleri alarma geçerek sabaha kadar güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açık tutarken, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım yavaşladı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi yetkilileri sürücülerin kış şartlarına uygun araçlarla yola çıkmalarını, yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmaları uyarısında bulundu.

KAR YAĞIŞI HANGİ BÖLGELERDE GÖRÜLECEK
Kar yağışı bugün iç bölgelerde etkili olacak. Kıyı bölgelerde ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek. İç ve doğu bölgelerinde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına meteoroloji uyarı yaptı.

KAR ALARMI VERİLEN İLLER

Bilecik çevresi, Sakarya, Kocaeli ve Bursa`nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.Bitlis ve Şırnak`ta özellikle akşam saatlerinde çok etkili kar yağışı görülecek.Mardin, Batman ve Siirt`te akşam saatlerinden itibaren yoğun kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

Eskişehir ve Çankırı kar yağışı ve karla karışık yağmur, Rize ile Artvin`de kar ve karla karışık yağmur çok etkili olacak.

Bitlis ve Şırnak`ta özellikle akşam saatlerinde çok etkili kar yağışı görülecek.

Mardin, Batman ve Siirt`te akşam saatlerinden itibaren yoğun kar ve karla karışık yağmur etkili olacak.

ULUDAĞ YOLU KAPANDI

Uludağ`a çıkmak için kullanılan 23 kilometrelik yol, aşırı kar yağışı sebebiyle kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalara başlarken, bazı araçların zincirsiz olduğu için ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Zirveye çıkmaya çalışan otomobiller geri dönmek zorunda kaldı. Otobüslerin ilerlemekte güçlük çektiği ve trafiği olumsuz etkilediği öğrenilirken, jandarma ekipleri ise zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izin vermiyor.

Yetkililer zirvedeki kar kalınlığının 50 santimetreyi aşacağını ifade ederken, kar yağışının 2 gün boyunca aralıksız devam edeceğini açıkladı.


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90